Oprah Winfrey avasi sanallisen arkkunsa – yllättyi itsekin Meghanin kohuhaastattelusta: "Minulla ei ollut aavistustakaan…"

Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljastaa järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista 8:01
Herttuatar Meghan paljasti kohuhaastattelu järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista - nämä väitteet puhuttivat eniten

Sussexin herttuaparista kohutun haastattelun tehnyt talk show -tähti Oprah Winfrey kommentoi vihdoin haastattelua.

Kun herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn talk show -tähti Oprah Winfreylle antama haastattelu nähtiin Yhdysvalloissa televisiossa maaliskuun 7. päivänä, on kuninkaallisfaneilla riittänyt spekuloitavaa ja puhuttavaa brittihovin koukeroisista väleistä tähän päivään saakka.

Oprah-haastattelussa esiin ponnahtaneita paljastuksia ovat kommentoineet monet korkean profiilin julkkikset Michelle Obamaa myöden. Oprah Winfrey kommentoi kuitenkin itse haastattelua julkisesti ensimmäisen kerran kunnolla vasta viime viikolla The Nancy O'Dell Channelilla, kertoo People-lehti. Winfrey myönsi, että myös hän yllättyi haastattelusta.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, että haastattelulla voisi olla niin suuri vaikutus, joka sillä on ollut ja on edelleen, Winfrey sanoi.

Hän kertoi myös, että haastattelua valmisteltiin pitkään ja perusteellisesti. Winfrey pitikin huolen siitä, ettei yksityiskohtia vuotanut vahingossa julki asiayhteydestä irrotettuina.

– Muistan, kun haastattelu oli tehty ja se kesti 3 tuntia ja 20 minuuttia. Nousin seisomaan ja sanoin tuotannolle: "Me kaikki tiedämme, mitä täällä sanottiin ja kuinka tärkeää on luottaa ihmisiin, jotka ovat juuri jakaneet sen kaiken meille, joten toivon, ettei kukaan mene nyt tekemään minkäänlaisia paljastuksia". Ja kukaan ei tehnyt.

Winfrey kertoi, että kun CBS-kanava julkaisi klippejä haastattelusta, pyrittiin siihen, ettei niitä voi hyötyä väärässä mielessä.

– Minulta kului siihen paljon aikaa, vaivaa ja energiaa.

Talk show -tähti kertoo, ettei hän tavannut herttuaparia ennen varsinaista haastattelupäivää.

– En tavannut Meghania ja Harrya aiemmin, mutta viestittelimme ja sanoin, että heidän täytyy kertoa minulle, mitä heidän aikeensa ovat, jotta voimme päästä tavoitteeseemme, hän muistelee.

Winfrey kertoo, että kolmikolla oli hyvin samanlaiset tarkoitusperät haastatteluun.

– Se oli totuus. He tahtoivat kertoa heidän tarinansa mahdollisimman todenmukaisesti

Monet yllättyivät, kuinka avoimesti herttuatar Meghan puhui muun muassa siitä, kuinka oli kokenut kohdanneensa rasismia hovissa. Herttuaparin avoimuus yllätti myös Winfreyn.

– Kyllä, olin yllättynyt. Mietin, että mitä ihmettä, aiotko todella kertoa tuon kaiken, hän muistelee.

– Syy, miksi haastattelu oli niin voimakas, oli se, että joku tahtoo olla niin avoin ja haavoittuvat ja totuudenmukainen kuin he olivat.

Vaikka Winfrey puhui haastattelun yhteydessä totuuden kertomisesta, on haastattelu poikinut myös toisenlaisia arvioita. Muun muassa aktiivisesti herttuatar Meghania mediassa kritisoinut entinen aamutv-juontaja Piers Morgan on väittänyt julkisesti, että haastattelussa olisi valehdeltu ainakin 17 kertaa.

Epäilyksiä herättivät myös herttuatar Meghanin haastattelussa esittämät väitteet parin salaisista häistä muutama päivä ennen oikeaa hääpäivää. Canterburyn arkkipiispa Justin Welby täsmensi jälkikäteen, että vihkiminen tapahtui virallisena hääpäivänä. Myöhemmin kehonkielenasiantuntija nosti esiin juuri häihin liittyvän kohdan haastattelusta ja arvioi Meghanin eleiden viitanneen siihen, että tämä valehtelee.

Lähteet: People, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat