Valehteliko Meghan kohuhaastattelussa? Nyt puhuu arkkipiispa: "Se olisi ollut vakava rikkomus"

8:01
Herttuatar Meghan paljasti kohuhaastattelussa järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista - nämä väitteet kuohuttivat maailmalla

Canterburyn arkkipiispa on kommentoinut vihdoin Meghanin ja Harryn Oprah-haastattelussa kuultua väitettä, joka on kuohuttanut Britanniassa.

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn kohuttu Oprah-haastattelu on ollut otsikoissa pian jo kuukauden päivät. Kuninkaalliset vihjasivat talk show -tähdelle muun muassa siitä, että Meghan on kokenut brittihovissa rasismia ja ettei tämä saanut apua mielenterveysongelmiinsa.

Britanniassa hämmästystä herätti myös herttuattaren väite siitä, että pari olisi mennyt oikeasti naimisiin jo ennen virallista hääpäiväänsä.

– Tiedätkö, menimme naimisiin kolme päivää ennen häitämme. Kukaan ei tiedä sitä, Meghan totesi Winfreylle. 

Vieressä ollut prinssi Harry komppasi vaimoaan ja sanoi, että paikalla olivat tuolloin vain he kaksi sekä Canterburyn arkkipiispa Justin Welby, joka myös vihki pariskunnan 19. toukokuuta 2018 St. Georgen kappelissa heidän virallisissa häissään. 

– Soitimme arkkipiispalle ja sanoimme, että "kuule, tämä tilaisuus, tämä spektaakkeli on maailmaa varten, mutta haluamme liittomme olevan meidän välisemme". Joten ne valat, jotka olemme kehystäneet huoneeseemme, olivat vain meidän välisemme takapihallamme Canterburyn arkkipiispan kanssa, Meghan jatkoi.

Kun myös monet papit riensivät kommentoimaan, ettei väite salaisesta vihkimisestä voi pitää paikkaansa, koska häissä tulee olla paikalla kaksi todistajaa.

– He vannoivat yksityisesti henkilökohtaiset valat vähän ennen häitään, herttuaparin tiedottaja joutui täsmentämään hiljattain.

Nyt asiaa kommentoi myös Harryn ja Meghanin vihkinyt Canterburyn arkkipiispa, joka vahvistaa brittilehti Mirrorin mukaan, ettei ole allekirjoittanut vihkitodistusta tai suorittanut vihkimistä ennen varsinaista hääpäivää. Arkkipiispa Welby sanoi lehden mukaan, että mikäli näin olisi tapahtunut, ”se olisi ollut vakava rikkomus”.

– Laillinen vihkiminen tapahtui lauantaina. Kirjoitin vihkitodistuksen, joka on lainmukainen asiakirja ja olisin tehnyt vakavan rikkomuksen, jos olisin allekirjoittanut sen ja tiennyt, ettei se olisi pätevä, hän sanoi Mirrorin mukaan italialaislehti La Reppublicalle.

Arkkipiispa ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan, millaisesta tilaisuudesta Harryn ja Meghanin haastattelussa mainitsemassa tapaamisessa heidän puutarhassaan oli kyse.

– Laillinen vihkiminen tapahtui lauantaina, mutta en sano mitään siitä, mistä muissa tapaamisissa on ollut kyse. Kun kuka tahansa puhuu papille, ne keskustelut ovat luottamuksellisia, hän huomautti.

– Se ei muutu mihinkään, puhui sitten kenelle tahansa. Tapasin herttuaparin useita kertoja ennen häitä.

Katso video! Näin Harryn ja Meghanin satumainen hääpäivä eteni toukokuussa 2018:

1:19

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja