Harryn ja Meghanin haastattelu kirvoitti kritiikkiä etenkin yhdestä syystä – ystävä vastaa nyt herttuapariin kohdistuneeseen arvosteluun

8:01
Herttuatar Meghan paljasti haastattelussa järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista - nämä seikat nousivat kohun keskiöön

Herttuatar Meghanin ja Oprah Winfreyn ystäväpiiriin kuuluva Gayle King puolusti myös valtaisan kritiikkiryöpyn kohteeksi joutunutta Sussexin herttuaparia radio-ohjelmassaan.

Kun prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin kohuttu Oprah-haastattelu näytettiin televisiossa 7. maaliskuuta, se nostatti keskustelua moneltakin kantilta. Sussexin herttuapari kohtasi kuitenkin voimakasta kritiikkiä jo ennen kuin haastattelu edes näytettiin. Monet pitivät ajoitusta surkeana, sillä kuningatar Elisabetin puoliso, 99-vuotias prinssi Philip, virui samaan aikaan sairaalassa.

Edinburghin herttua kotiutui neljä viikkoa kestäneeltä sairaalareissultaan vasta tällä viikolla. Samalla viikolla, kun Harryn ja Meghanin haastattelu esitettiin ensimmäistä kertaa, hovi tiedotti, että Philipille oli kaikessa hiljaisuudessa tehty sydänoperaatio.

Herttuaparin tilannetajun prinssi Philipin tilan vuoksi kyseenalaisti muun muassa aamutv-juontaja Piers Morgan, joka tosin sai heti haastattelua arvosteltuaan lähteä Good Morning Britain -ohjelmasta ilkeiden kommenttiensa takia.

People-lehti kertoo, että nyt kantaa asiaan on ottanut myös haastattelun tehneen Oprah Winfreyn ja herttuatar Meghanin ystäväpiiriin kuuluva Gayle King omassa radio-ohjelmassaan.

– Tiedoksenne, että he olivat tehneet haastattelun jo ennen kuin prinssi Philip joutui sairaalaan, King sanoi Peoplen mukaan radiossa.

– Jos jotain, jumalan tähden, olisi tapahtunut hänelle, haastattelua ei olisi näytetty suunniteltuna ajankohtana. Kaikki oli kuitenkin tehty ja aikataulut suunniteltu ennen kuin hän joutui sairaalaan ja silti monet ihmiset ovat nostaneet tämän seikan esiin, hän jatkoi.

Prinssi Philip vietiin sairaalahoitoon huonovointisuuden vuoksi 16. helmikuuta. Hän palasi Windsorin linnaan tiistaina 16. maaliskuuta.

Oprah-haastattelun seurauksena Harryn ja Meghanin vuosi sitten jättämä brittihovi joutui keskelle kiusallisia rasismispekulaatioita ja joutui julkaisemaan asiaan liittyvän lausunnon.

Michelle Obama sanoi aiemmin Today Show -ohjelmassa toivovansa, että kuninkaalliseen perheeseen saataisiin sopu, koska tapetilla on nyt useita perheen sisäisiä asioita.

– Mielestäni Harry ja Meghan ovat molemmat käyneet läpi valtavan paljon kolmen viime vuoden aikana ja he ovat yrittäneet ratkoa niitä yksityisesti. He ovat yrittäneet saada apua, mutta mikään ei toiminut, Gayle King puolestaan arvioi radio-ohjelmassaan.

King sanoi uskovansa, että kyseessä oli rehellinen keskustelu ja toivoo, että se tulisi muuttamaan asioita.

Hän paljasti aiemmin CBS:n This Morning -ohjelmassa, että Harry keskusteli viime viikonloppuna sekä isänsä prinssi Charlesin että veljensä prinssi Williamin kanssa ensimmäistä kertaa kohuhaastattelun jälkeen.

– Olen kuullut, että keskustelut eivät olleet hedelmällisiä, mutta ainakin he ovat alkaneet keskustella, hän totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja