Mainos

Oppositio: Myös asevoimissa Milosevicin vastustajia

Jugoslavian armeijan johto ilmoitti tänään, että armeija ei osallistu hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin. Armeijan johto ei kuitenkaan osoittanut selvästi tukeaan presidentti Slobodan Milosevicille. Uutistoimisto Tanjungin välittämässä tiedotteessa armeijan esikuntapäällikkö kiisti opposition antamat tiedot, jonka mukaan osa armeijan yksiköistä tukisi oppositioliikettä eikä "koskaan kääntäisi aseitaan kansaa vastaan".

Hiukan aiemmin opposition edustajat ilmoittivat, että Jugoslavian asevoimissa kasvaa vastustus presidentti Slobodan Milosevicia kohtaan. Demokraattisen puolueen edustajat kertoivat useiden armeijan yksiköiden ilmaisseen tukensa oppositioliikkeelle.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Jugoslavian armeijan piirissä on julkisesti tuettu oppositiota. Tukeen yhtyi noin kymmenen armeijan yksikköä, joista yksi on asevoimien eliittiä edustava 63. laskuvarjoprikaati. Oppositiota tukevat yksiköt lähettivät kirjeet presidentti Milosevicille, yleisesikunnan päällikölle Momcilo Perisicille ja hallitusta vastustaville opiskelijoille.

Hallituksen arvosteluun yhtyneet asevoimien edustajat ilmoittivat tarvittaessa olevansa valmiit siirtymään aseineen opposition puolelle estääkseen "Serbian tuhon". Kirjeen aitoutta ei ole kuitenkaan vahvistettu. Tarkkailijoiden mukaan epäselvyys siitä, onko osa armeijasta opposition puolella vaikeuttaa kuitenkin Milosevicin asemaa entisestään ja tekee hänelle yhä vaikeammaksi määrätä maahan poikkeustilan.

Oppositio suunnittelee aatoksi mielenosoituksia

Serbian oppositio suunnittelee uudenvuoden aatoksi mielenosoituksia ja juhlia, joissa asetetaan kellot soimaan puolelta öin. Kellojen tarkoituksena on symboloida sitä, miten aika on loppumassa Milosevicilta. Mielenosoitukset jatkuivat Belgradissa ja Serbian muissa kaupungeissa tänään jo 43. päivää.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.