Mainos

Oppositio hiillosti Orpoa työehtojen heikennyksistä – "Ministeri Orpo, te olette aiheuttanut tämän epävarmuuden"

6:35

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) joutui eduskunnassa opposition kovaan hiillostukseen kehysriihen päätöksistä, esimerkiksi irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä. Orpoa grillattiin myös siitä, että alle 30-vuotiaan työttömän työsuhteen määräaikaisuudelle ei tarvitsisi jatkossa enää olla aina perustetta.

Varsinkin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne otti tiukasti yhteen Orpon kanssa. Rinne syytti Orpoa muun muassa "ikuisen koeajan" määräämisestä nuorille. 

– Kerroitte, että ILO-sopimuksen määräykset jäävät voimaan. Mikä sitten on se muutos, jota olette tekemässä, tivasi Rinne Orpolta.

Orpo: Tärkeintä on päästä kiinni työn syrjään

Orpon mukaan tärkeintä, että nuori pääsee työn syrjään kiinni. Orpo sanoi, että takana on oltava kolmen kuukauden työttömyys.

Rinne syytti Orpoa epävarmuuden luomisesta.

– Lainanantajat miettivät sitä, että voiko tälle porukalle antaa asuntolainaa. Samalla nämä nuoret ihmiset miettivät, että voinko perustaa perhettä, tehdäänkö lapsia, kun tulevaisuus on epävarma. Ministeri Orpo, te olette aiheuttanut tämän epävarmuuden, kertokaa mitä tämä tarkoittaa, vaati Rinne.

Orpo vastasi, että raastavinta nuorelle on pitkäaikainen työttömyys.

– Se vasta on suurin epävarmuus, että ei ole työtä. Silloin sinne pankkiin ei tee mieli mennä, sanoi Orpo.

Työministeri Jari Lindström (sin.) sanoi, että hallitus selvittää millaisia muutoksia voidaan tehdä, ja reunaehdot tulevat sopimuksista ja perustuslaista. Lindströmin mukaan tärkeää on se, millaiset vaikutukset työntekijän rikkomuksella on pieneen yritykseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.