Mainos

Opiskelijan ateriatuen korotus ei riitä vasemmistoliitolle

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän mielestä olisi tärkeintä saada opintorahaa nostettua. Ryhmä aikoo myös tehdä hallitukselle välikysymyksen eläkkeiden korotuksesta.

Hallituspuolueiden aikomus korottaa opiskelijoiden ateriatukea ei tyydytä vasemmistoliittoa. Puolueen eduskuntaryhmä ehdottaa sen sijaan opintorahaan 40 euron tasokorotusta.

- Kyllä opintorahan pitäisi olla opiskelijan perustoimeentulo, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie perusteli ehdotusta ryhmän kesäkokouksen päätteeksi.

Hallitus ei ehdota budjettiesityksessään minkäänlaisia parannuksia opintotukeen, mikä nostatti vastalauseiden ryöpyn opiskelijajärjestöissä. Ei kestänyt montaa päivää, kun hallituspuolueet antoivat ymmärtää, että korotus ateriatukeen voidaan lisätä budjettiesityksen eduskuntakäsittelyssä.

Myös eläkkeen ja työmarkkinatuen korotus tarpeen

Eduskunnassa vasemmistoliiton ryhmä aloittaa syyskauden tekemällä hallitukselle välikysymyksen eläkeläisten toimeentulosta ja palveluista. Ryhmän mielestä kansaneläkettä pitäisi nostaa vähintään 20 euroa ehdotetun viiden euron sijasta. Tällöin korotuksesta hyötyisivät myös työeläkkeen saajat.

Lapintie olettaa, että välikysymyksen taakse ovat tulossa myös vihreät, jolloin koko oppositio olisi samassa rintamassa. Vihreiden eduskuntaryhmä käsittelee asiaa ensi tiistaina.

Lisäksi vasemmistoliiton eduskuntaryhmä haluaa korotuksia työttömien työmarkkinatukeen ja valtion tukea suurten kaupunkien joukkoliikenteelle. Hallituksen kaavailemaan muuttoavustukseen vasemmistoliitto sen sijaan suhtautuu nihkeästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.