Opettaja muokkasi oppilaiden kuvat "siveellisiksi" Floridassa: "Karmea viesti nuorille tytöille"

Kaula-aukot muokattiin"siveellisiksi"– floridalaiskoulu editoi naisoppilaiden kuvia käsittämättömästä syystä 1:54
Kaula-aukot muokattiin "siveellisiksi" – floridalaiskoulu editoi naisoppilaiden kuvia käsittämättömästä syystä

Floridalaiskoulu editoi vuosikirjansa kuvia käsittämättömästä syystä. Koulun opettaja oli naisoppilaiden kuvia nähtyään päättänyt muokata heidän kaula-aukkonsa "siveellisiksi".

Floridalainen koulu joutuu palauttamaan rahat oppilaille, jotka pettyivät koulun vuosikirjasta löytyviin kuviinsa. Bartram Trailin koulu Floridassa oli muokannut 80 yläasteikäisen naisoppilaan kuvaa, ilmeisesti "siveellisyyden vuoksi", kertoo Insider.

Kaula-aukot oli retusoitu 

Kuvissa esimerkiksi kaula-aukkoja oli retusoitu.

– Rintani päällä on musta laatikko, ja villatakki reunassa on siirtynyt, se näyttää todella oudolta. Olin hyvin hämmentynyt, oppilas Riley O’Keefe kommentoi kuvaansa News4jax-kanavalle.

"Mielestäni se lähettää viestin, että tyttöjen tulee hävetä"

Muokkaus vaikutti koskevan vain tyttöjä. Osa vanhemmista esimerkiksi huomautti, että uintivarusteissa esiintyneiden poikien uimahousuja ei vuosikirjassa ollut muokattu.

– Mielestäni se lähettää viestin, että tyttöjen tulee hävetä kasvavia kehojaan, ja minusta se on karmea viesti lähetettäväksi nuorille tytöille, joiden kehoissa tapahtuu muutoksia, erään oppilaan äiti Adrian Bartlett kuvaili St. Augustine -julkaisulle.

Vanhempien mukaan oppilaita on kiusattu ammattitaidottomien kuvanmuokkausten vuoksi.

Rahat annettiin takaisin

Oppilaat ja vanhemmat valittivat kuvankäsittelystä koululle. Oppilaille annetaan rahat takaisin. Hintaa vuosikirjalle tuli sata dollaria, siis noin 80 euroa.

Kirjat täytyy palauttaa rahojen saamiseksi.

Vuosikirjasta vastaava opettaja oli kuvien käsittelyn takana

Koulupiirin edustaja Christina Langston selitti, että koulun vuosikirjasta vastaava opettaja Anne Irwin päätti, että osa kuvien vaatetusvalinnoista ei ole "pukukoodin mukaisia". Irwin oli tehnyt kuvamuokkaukset itse.

– Käytin koko päivän tuota samaa [kuvassa ollutta] paitaa, eikä kukaan sanonut mitään, toinen kuvanmuokkauksen kohteeksi joutunut Zoey Iannone kuitenkin kuvailee.

Irwin ei halunnut kommentoida tapahtunutta.

Seksistinen pukukoodi ollut aiemminkin huomion kohteena

Sama koulu on ollut otsikoissa aiemminkin seksistisen pukukoodinsa vuoksi; koulu kieltää pojilta housut, joiden alta bokserit voivat näkyä, sekä "paljastavat vaatteet".

Tytöiltä sen sijaan on erikseen kielletty muun muassa olkapäiden paljastaminen, keskivartalon paljastaminen, lyhyet hameet, alusvaatteiden näkyminen ja liiallinen meikkaaminen.

Myös aiemmin kyseisen koulun vuosikirjojen kuvia on editoitu.

Tapaus ei suinkaan ole ainutlaatuinen.

Lue myös:

    Uusimmat