Miksi kommentoit muiden ulkonäköä ilkeään sävyyn? Raati vastaa: "Muistan vieläkin hänen ilmeensä..."

Ennätykselliset 85 vuotta aviossa ollut pariskunta paljastaa pitkän liiton salaisuuden 2:14
Mikä takaa onnen? Ennätykselliset 85 vuotta aviossa ollut pariskunta paljastaa pitkän liiton salaisuuden!

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Jos olet pilkannut vieraan ihmisen ulkonäköä tms. niin, että hän on sen kuullut, haluaisin tietää, miksi? Ruman ihmisen elämä on jo muutenkin synkkää ja yksinäistä, ilman asiattomia kommentteja ja ivanaurujakin. Miksi olet lyönyt jo lyötyä? Mitä tilanteessa tapahtui, pyysitkö koskaan anteeksi? Kadutko?" kysyy nimimerkki Tuula.

Näin raati vastasi

"En koskaan pilkkaa ketään."
– Nainen, 57, sinkku

"Kuusikymmentä vuotta sitten sanoin samalla luokalla olleelle tytölle: 'Sä oot ikäsi linkku'. Hänen toinen jalkansa oli hieman lyhyempi. Muistan vieläkin hänen ilmeensä: hänen silmänsä oli surua täynnä. Ja minua kadutti valtavasti."
– Nainen, 67, naimisissa

"Joskus yläasteaikoina toisinaan nälvin yhtä ikätoveria, esimerkiksi vinoilin hänen taidoistaan (ulkonäöstä en tosin koskaan). Taustalla oli oma epävarmuus ja halu saada muut 'puolelleni'. Jälkikäteen hävettää, että omaa epävarmuutta yritti siirtää eteenpäin. Jos joku ulkonäköäsi kommentoi, se kertoo enemmän hänestä kuin sinusta. Oman kokemuksen perusteella sanoisin, että vinoilijan sisällä sykkii epävarma sydän, joka hakee lohtua siitä, että saisi tuntea olevansa itse sinua parempi."
– Nainen, 35, avoliitossa

"Jossain maailmalla suomalainen päihtynyt pariskunta yritti ängetä seuraan eikä ymmärtänyt ensin hienovaraista, eikä sitten suoraakaan pyyntöä poistua, joten siinä vaiheessa katsoin parhaakseni loukata, jotta poistuisivat paikalta."
– Ei tietoja

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat