Äidin käskettiin poistua koululta asunsa vuoksi: "Huivini ei ollut sääntöjen mukainen, ja mekkoni oli liian lyhyt"

7:33
Tältä videolta saat hyviä vinkkejä vaatteiden huoltamiseen

Joselyn ei saanut ilmoittaa lastaan kouluun, koska hänen asunsa rikkoi koulun pukukoodia. 

Teksasissa asuva Joselyn Lewis sai kritiikkiä mentyään lastensa kouluun "liian vapaassa asussa". Joselyn oli käynyt ilmoittamassa lapsiaan Madison High School -kouluun Marilyn Monroen kuvalla koristetussa mekossa, sandaaleissa ja huivi päässään.

"Hän sanoi, että huivini ei ollut sääntöjen mukainen"

Aluksi Joselyniä luultiin opiskelijaksi. Kun kävi ilmi, että asia ei ollut näin, työntekijä pyysi Joselyniä poistumaan.

– Hän sanoi, ettei voisi päästää minua alueelle, koska en noudattanut pukeutumissääntöjä, enkä voinut ymmärtää, mitä se tarkoitti. Hän sanoi, että huivini ei ollut sääntöjen mukainen ja mekkoni oli liian lyhyt, Joselyn kuvailee.

Huvittavaksi tilanteen tekee se, että Joselyn oli tulossa toiselta koululta, jota hänen tyttärensä aiemmin kävi. Siellä asusta ei oltu sanottu mitään.

Tältä Joselyn näytti. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"En suostunut lähtemään, joten he soittivat poiisin"

Joselyn kertoo olevansa ymmällään siitä, miten hänen huivinsa estää kouluun ilmoittautumisen; hän oli peittänyt hiuksensa, koska sen laittaminen oli kesken. Myös mekkoaan Joselyn pitää tarpeeksi pitkänä.

– Halusin todisteita, joissa lukisi, että vanhemmat voivat tulla paikalle tietyllä tavalla pukeutuneena, mutta sellaista ei esitetty. En suostunut lähtemään, joten he soittivat poiisin.

Joselyn itse soitti koululautakunnalle. Tarina ei kerro, ottivatko he asiaan kantaa.

Madison High School ei kommentoinut aihetta Today-sivustolle, eikä koululautakunta Click2houston.comille. Koulun pukukoodeista kertovalla nettisivulla ei lue mitään vanhempien pukukoodista.

"Eikö hän todella voinut panna jalkaansa housuja?"

Sosiaalisessa mediassa Joselyn on saanut sekä tukea että kritiikkiä. Osa kommentoijista pitää mekkoa liian lyhyenä ja yöpaitamaisena.

– Eikö hän todella voinut panna jalkaansa housuja? Leggingsejä? Sortseja?Rachel Cooper pohtii.

– Vietkö lapsesi kouluun ja jätät heidät ovelle? Pukeudu, miten haluat. Tuletko ulos autostasi tai menet kouluun (sisälle)? Pane yllesi kunnon vaatteet. Ei se ole niin vaikeaa, Christina Merritt sanoo.

Osa uskoo, että Joselyniä kohdeltiin väärin.

– Ketä kiinnostaa? Ei äiti ole se, joka on menossa kouluun. Jos laiha, kaunis ja vaaleaihoinen äiti käyttäisi t-paitaa mekkona, joka ulottuu hänen sormenpäihinsä asti, puhuisimmeko edes tästä? Arvaa yhden kerran, Jennifer Mooney Michels toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja