Mainos

Operaattorit eivät saa hidastaa Youtubea tai Netflixiä

Suomalaisten netinkäyttäjien ei tarvitse pelätä, että Youtuben, Skypen, Netflixin tai vastaavien palvelujen käytölle tulisi operaattorien puolelta hidasteita, sanoo operaattorien ja it-alan etujärjestö.

FiComin toimitusjohtaja Reijo Svento torjuu pelot, että uusi tietoyhteiskuntalaki toisi mukanaan mahdollisuuden syrjiä operaattorin ulkopuolisia palveluja. Se on hänen mukaansa väärinkäsitys.

Verkon tekninen liikenteenhallinta ei tarkoita, että muita toimijoita saisi syrjiä, Svento painottaa. Sama mahdollisuus on ollut aina. Esimerkiksi hätäliikenne tai puhe priorisoidaan ennen dataliikennettä. Syrjimättömyyttä valvoo Viestintävirasto.

- Jos sitä liikenteen kapasiteettihallintaa ei olisi, niin tulos olisi täysi bordelli. Kaikki saisivat huonoa palvelua, Svento kuvaa.

Samoilla linjoilla on myös viestintäministeri Pia Viitanen (sd.). Suomi painottaa myös EU-tasolla tasa-arvoa ja verkkoneutraliteettia.

- Operaattoreille ei ole esitetty oikeutta estää tai hidastaa tiettyjen verkkosisältöjen jakelua, Viitanen kirjoittaa liikenne- ja viestintäministeriön verkkosivuilla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.