Mainos

OP-ryhmän liikevoitto pieneni alkuvuonna

Koko vuoden tuloksen OP-ryhmä arvioi kuitenkin nousevan samalle tasolle kuin viime vuonna.

OP-ryhmä joutui tyytymään tammi-syykuussa hieman viimevuotista pienempään liikevoittoon, ja koko vuoden tuloksen ryhmä arvioi muodostuvan lähes samantasoiseksi kuin viime vuonna. Voittoa on kaventunut kiristynyt kilpailu, mikä on painanut marginaaleja eli viitekoron päälle tulevaa osuutta. Tämä on näkynyt rahoituskatteen laskuna.

OP:n rahoituskate jäi runsaat kolme prosenttia pienemmäksi kuin viime vuoden tammi-syyskuussa. Viimeisellä neljänneksellä lasku hidastui. Finanssiryhmän mukaan syyskuun lopussa luotto- ja talletuskannan nimellinen korkoero oli 0,3 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuosi sitten.

Asuntoluottojen kysyntä yhä vilkasta

Liikevoiton kaventumisesta huolimatta ryhmä teki voittoa 390 miljoonaa euroa. Ryhmän kaikki 240 Osuuspankkia tekivät voittoa. Vuotta aiemmin ryhmän voitto oli hieman päälle 400 miljoonaa euroa. Luotoissa ja talletuksissa ryhmä laski nostaneensa hieman markkinaosuutta, mutta rahastoissa sekä henki- ja eläkevakuutuksissa osuus pieneni. Eniten seuratuimmasta eli luotoista pankkiryhmän osuus on nyt hieman päälle 30 prosenttia. Asuntoluottojen kysyntä on jatkunut vilkkaana alhaisten korkojen vuoksi.

Pörssissä noteeratun OKO-konsernin liikevoittoa kasvattivat OMX:n osakkeiden myynnistä saadut voitot, mutta kertaeriä oli edellisvuoden vastaavassa tuloksessa paljon enemmän. Nyt liikevoittoa OKO:lle kertyi hieman vaille 100 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten tulos oli 134 miljoonaa euroa. OKO on jakamassa 30 sentin lisäosingon tältä vuodelta. Ylimääräinen yhtiökokous ottaa kantaa johtokunnan esitykseen uudenvuodenaattona.

Maksuautomaatit vähenevät

Asiakkaiden siirtyminen peruspalveluissa nettiin näkyy myös OP-ryhmässä. Vuoden aikana ryhmän maksuautomaattien määrä on laskenut runsaalla 20:llä noin 630:een. Lähivuosina vauhdin arvioidaan vain kiihtyvän.

Myös ryhmän pankkikonttoreiden määrä supistui kahdella. Syyskuun lopussa konttoreita oli 680. Internetasiakaspisteiden määrä kasvoi 30:llä 615:een.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.