Mainos

Op:n Tanskanen: Finanssitavaratalot riskikeskittymiä

Osuuspankkiryhmän pääjohtaja Antti Tanskanen tyrmää ajatukset finanssitavaratalojen järkevyydestä. Tanskanen huomauttaa Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että Sampo-Leoniasta tulee finanssitavaratalo eli sama yritys harjoittaa pankki- ja vakuutustoimintaa.

-Suhtaudun epäillen finanssitavarataloihin, koska niistä voi muodostua liian suuria riskikeskittymiä. Yrityksen taseesta tulee niin valtava, että konkurssiin ajautuessaan se kaatuu väkisin yhteiskunnan päälle, Tanskanen perustelee.
Pääjohtaja Tanskanen korostaa, että Osuuspankkiryhmän neljän vakuutusyhtiön kanssa tekemässä sopimuksessa ei ole kysymys finanssitavaratalosta vaan itsenäisten yritysten yhteistyöstä. Tanskasen "allianssiksi" kutsuman Osuuspankkiryhmän, Suomi-yhtiön, Ilmarisen sekä A-vakuutuksen ja Pohjantähden yhteenliittymän toimintasuunnitelma on selkeä.
-Pohjolalla on paljon omaisuutta, jota se ei vakuutusbisnekseen tarvitse. Se on tarkoitus realisoida ja jakaa osinkoina omistajille, Tanskanen kertoo.
Tanskasen mukaan ei ole alkuunkaan itsestään selvää, että OP-ryhmä ja Sampo ajautuisivat Pohjolassa intressiristiriitoihin. Tanskanen uskoo, että molemmilla on yhteinen intressi realisoida Pohjolan ylimääräinen omaisuus ja hoitaa sen jäljelle jäävää liiketoimintaa mahdollisimman viisaasti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.