Mainos

Oopperan solistikiista on heikentänyt työilmapiiriä

Oopperatalo

Suomen Kansallisooppera ei enää tarjoa erorahaa noin seitsemälle vakituiselle solistilleen. Mikko Franck vahvisti asian Yleisradion uutisten haastattelussa tänään. -Kysehän ei ole varsinaisesti mistään uudesta asiasta. Kaikki solistit, joille erorahaa tarjottiin kieltäytyivät siitä jo viime vuonna, joten asian käsittely päättyi siihen, kansallisoopperan tiedottaja Heli Rislakki kertoo.

Erorahakohu on vaikuttanut talon työskentelyilmapiiriin voimakkaasti, vahvistaa kansainvälisesti arvostettu huippusolisti Lilli Paasikivi, jolle erorahaa ei tarjottu. -Solistikiista on ehdottomasti vaikuttanut työilmapiiriin. Sitä käsitellään jatkuvasti. Oopperassa on kuohunut viime aikoina hyvin paljon ja tietysti se osaltaan vie meidänkin huomiotamme. Toisaalta tämä työ on niin kokonaisvaltaista, että sitten kun harjoitellaan ja esiinnytään, niin silloin se on pystyttävä laittamaan sivuun. Mutta kyllä se on uuvuttavaa. Kaikki haluaisivat vain työrauhaa, Paasikivi sanoo.

Erorahatarjous oli puolen vuoden palkka irtisanomisajan palkan päälle. Kolmen vuoden ohjelmiston suunnitellut taiteellinen johtaja Mikko Franck on sanonut aiemmin, että solisteille, joille erorahaa tarjottiin, ei ohjelmistossa näytä löytyvän merkittäviä rooleja, mutta kaikille pyritään silti löytämään heidän osaamistaan vastaavaa työtä mahdollisimman paljon. Ketään ei uhattu irtisanoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.