Mainos

Onnisen liikevaihto kasvoi lähes viidenneksen

Teknisen alan tukkukauppaa harjoittavan Onninen-konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna 18 prosenttia ja nousi 3,4 miljardiin markkaan, Onninen kertoi tiedotteessaan.
Tulos rahoituserien jälkeen sen sijaan pieneni edellisvuodesta 7 miljoonalla ja oli nyt 47 miljoonaa markkaa. Lähinnä ruplan heikkenemisen aiheuttamat valuuttatappiot rasittivat tulosta 23 miljoonalla markalla.

Liikevaihdon kasvu oli voimakkainta ulkomaan toiminnoissa ja noin puolet siitä kertyi yritysostoista; Onninen hankki viime vuonna mm. osake-enemmistön puolalaisesta LVI-alan tukkuliikkeestä Hydrokan Winkielistä sekä tanskalaisen Danfossin ruotsalaisen kylmätukkuyksikön Prokylin.

Onnisen kaikkien kotimaan toimialojen tulos oli hyvällä tasolla. Ruotsissa tulos parani edellisvuodesta, mutta jäi edelleen miinukselle. Wholesale Internationalin tulos painui myös tappiolle erityisesti Venäjän talouskriisin vuoksi.

Kysyntä laskenut-kasvua silti odotetaan

Tämän vuoden näkymiä Onninen luonnehtii epävarmoiksi ja kertoo kysynnän laskeneen tammi-helmikuun aikana kaikilla markkina-alueilla. Koko vuodelle yhtiö odottaa silti kohtuullista kasvua ja tuloksen paranemista. Ennen kaikkea Ruotsin toimintojen ja Wholesale Internationalin tuloksen odotetaan tuntuvasti kohenevan viime vuodesta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.