Mainos

Onnettomuuskoneen kappaleita löytyi Kolarissa

Kolarin Äkäslompolojärveen pudonneen pienkoneen etsintää on jatkettu. Tänään on löydetty muun muassa kappale koneen siipeä.

Kolarin Äkäslompolojärveen eilisiltana syöksyneen pienkoneen etsinnöissä on löytynyt koneen kappaleita. Äkäslompolojärvestä löytyi kappale koneen siipeä, kuulosuojaimen kappaleita ja ilmeisesti koneen sisältä peräisin olevaa vaahtomuovia.

Viranomaiset ja sukeltajat ovat jatkaneet yöksi keskeytyneitä etsintöjä tänään. Etsintöjä vaikeuttaa Äkäslompolojärven samea vesi.

Onnettomuuskoneen tyyppi on varmistunut Lake LA-4-200 Buccaneer amfibiokoneeksi.

-Kyseisiä koneita on Suomessa kolme kappaletta, ja yhden niistä pitäisi olla Rovaniemeltä. Se kaventaa arvailuja koneen alkuperästä, Tornionlaakson kihlakunnan nimismies Esko Rasi kertoi.

Pienkone syöksyi Ylläksen hiihtokeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan Äkäslompolojärveen eilisiltana puoli kuuden aikaan. Koneessa epäillään olleen kaksi ihmistä. Alueella oli onnettomuushetkellä erittäin huono näkyvyys vesisateen ja sumun takia.

Onnettomuustutkintalautakunta paikalle

Äkäslompolojärvelle saapuu myöhemmin tänään myös lento-onnettomuuksien tutkintalautakunnan henkilökuntaa. Onnettomuuden tutkintaryhmää johtavan Esko Lähteenmäen mukaan poliisilla on epäilys, mikä kone järveen on pudonnut.

-Tiettävästi kone on nelipaikkainen pienkone, Lähteenmäki sanoi STT:lle varhain aamulla. Poliisi ei ole vielä kertonut koneen lähtöpaikkaa tai lennon päämäärää.

Sää parantunut eilisestä

Koneen etsintöihin osallistuu yksiköitä Kolarin, Muonion ja Kittilän palolaitoksilta. Sukeltajia on etsintöjä johtavan palopäällikkö Esa Tapojärven mukaan yhteensä vajaa kymmenen ja kaikuluotaimia on kolmessa veneessä. Tapojärvi kertoo, että sukeltaminen sameavetisessä Äkäslompolojärvessä on erittäin vaikeaa.

-Näkyvyys on sukeltajien kertoman mukaan vain joitakin kymmeniä senttejä. Järven syvyys etsintäpaikalla on 5-10 metriä. Kun pienkone löytyy, siirtyy koneen nosto-operaatio ja turman uhrien nostaminen Tapojärven mukaan onnettomuustutkintalautakunnalle.

Koneen etsinnät aloitettiin eilen sen jälkeen kun tieto koneen putoamisesta tuli kello 17:30:n aikaan. Etsintöjä tehtiin sateisessa ja huonossa säässä. Tänään sää on Ylläksellä pilvinen, mutta aamuyhdeksältä ei satanut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.