Mainos

Onko pääkaupunkialue jakautunut kultahammasrannikoihin ja gettoihin?

Onko pääkaupunkiseudulla uhkana jakautua selvästi rikkaiden asuinalueisiin ja vähempiosaisten gettoihin? Vai onko se jo jakautunut?

Pääkaupunkiseudulla on nyt jo paljon suurten kauppakeskusten valloittamia alueita ja toisaalta paljon alueita, joista pienimmätkin kaupat ja postit ovat kaikonneet.

MetropoliAreenan kaksintaistelussa aiheesta väittelivät Sdp:n puoluesihteeri Mikael Jungner ja Helsingin kaupunginvaltuutettu, historiantutkija Laura Kolbe.

– Kaupunki on mahdollisuuksien ja pettymysten paikka. Helsinkiläisenä haluaisin, että päätöksissä katsottaisiin koko pääkaupunkiseudun kehittämistä, mutta kunnallispolitiikan keinoin se on vaikeaa, Kolbe sanoo.

– Tämä on kuin jalkapallon pinnalla oleilua. Eriytyminen hyväosaisten ja vähäosaisten välillä voi jatkua kauan ilman, että mikään muuttuu. Kriittisessä pisteessä tulee romahdus - pääkaupunkiseudulla sitä ei ole vielä tullut. Mutta kun tulee, asuntojen hinnat romahtavat, kouluihin ei saada opettajia, terveyskeskuksiin ei saada henkilökuntaa. Tämä uhka pitää ottaa ennakkoon todella vakavasti.

Kolbe liputti kaksintaistelun lopussa vielä lähipalveluiden puolesta. Jungner muistutti, että heidän väittelypaikkansa, Sellon kauppakeskus, ei ole pelkästään kauppakeskus, vaan maailmallekin kelpaava esimerkki kestävästä kehityksestä ja ihmisten viihtymispaikka.

Katso itse, miten väittelijät pärjäsivät kaksintaistelussa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.