Mainos

Onko Helsingissä meneillään ryöstöaalto? Näin poliisi vastaa

Helsingin kaduilla on nyt turvallisempaa kuin vuosi sitten.

Poliisin tilastojen mukaan tammi-helmikuussa pahoinpitelyjä tapahtui 77 kappaletta vähemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna, jolloin tapauksia oli noin 900. Henkilöryöstöjä on ollut molempina vuosina tarkastelujaksolla noin 65 kappaletta ja liikeryöstöjä 15-20 kappaletta.

– Pahoinpitelyt ovat vähentyneet, mutta ryöstöjen määrä on pysynyt samana, kertoo komisario Jari Illukka Helsingin poliisilaitoksen rikostorjuntayksiköstä.

Esimerkiksi Kamppi-Kluuvi-alueella pahoinpitelyt ovat vähentyneet 12,5 prosenttia kun keskenään verrataan tammi-helmikuuta 2014 ja tammi-helmikuuta 2015.

– Katuturvallisuusindeksi on noussut Helsingissä, summaa kokonaistilannetta komisario Illukka. Indeksi suhteuttaa tapausten määrän väestön määrään.

Viime kesän ja syksyn nuorisojengien tekemät pahoinpitelyt ja ryöstöt eivät siis näy tässä tilastossa, koska ne osuivat kesään ja syksyyn.

– Kesän ryöstöaalto saatiin tehokkailla keinoilla katkaistua. Sen joukon aiheuttama ryöstöbuumi on kurissa. Tapaukset, joista nyt puhutaan, ovat yksittäisiä, ja niitä sattuu jonkin verran vuodesta toiseen, sanoo Illukka.

Tällä hetkellä Helsingin kaduilla siis eletään rauhallista arkea. 
– Minkään rikostyypin aaltoa ei ole meneillään, ja joidenkin rikosten määrä on jopa laskenut, toteaa Illukka.

Omalta osaltaan rauhallista menoa edistää sekin, että väkivaltarikosten selvitysprosentti on korkea. Helsingin poliisi on selvittänyt yhdeksän kymmenestä tammi-helmikuussa tapahtuneesta väkivaltarikoksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.