Omituinen talvisää jatkuu Yhdysvalloissa

Talviset tornadot jatkavat riehuntaansa Yhdysvalloissa.

Viikonvaihteessa muun muassa Alabamassa, Floridassa ja Georgiassa riehui useita rajuilmoja, jotka toivat mukanaan myös talviaikaan varsin epätavallisia pyörremyrskyjä.

Kenenkään ei tiedetä toistaiseksi menehtyneen myllerryksessä, mutta kymmeniä ihmisiä loukkaantui, osa heistä kriittisesti. Myrskyt ovat myös tuhonneet taloja sekä jättäneet kymmenettuhannet ihmiset ilman sähköä.

Kyseessä oli jo kolmas kerta lyhyen ajan sisällä, kun talvitornadot ovat tehneet tuhoa Yhdysvalloissa. Aiemmin tässä kuussa pyörremyrskyrypäs surmasi yli 50 ihmistä.

Vaikka tornadoja esiintyy talvisinkin, on niitä nyt ollut huomattavasti tavanomaista tiheämpään tahtiin. Yleensä Yhdysvalloissa havaitaan tornadoja tammi-helmikuussa alle 50. Tänä vuonna niitä on ollut jo noin 330.

Viime vuosina tornadotuhoissa on kuollut vuosittain keskimäärin 60 ihmistä, kun taas tämän vuoden ensimmäisten kuuden viikon aikana on kuollut jo 65.

Tavanomaista rajummat lumipyryt ja jäiset sateet ovat olleet riesana pohjoisissa osavaltioissa. Muun muassa osissa Wisconsinia ja Iowaa on voimassa tulvavaroitus.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat