Tästä syystä hajuvettä ei kannata suihkauttaa kaulalle tai korvan taakse

Kauneustutoriaali Fannin tapaan – Fanni testaa TikTokin kauneuskikat 8:09
KATSO VIDEO: Onko TikTokin kauneuskikoissa mitään järkeä? Pistimme suosituimmat meikkivinkit testiin.

Australialainen hajuvesiarvostelija kertoo yleisradioyhtiö ABC:lle, miksi hajuvettä ei hänen mukaansa tulisi suihkauttaa kaulan alueelle tai korvan taakse.

Hajuvesiarvostelija Marcelo Oillataguerre ei näytä vihreää valoa hajuveden suihkauttamiselle kaulan tai niskan tietämille. Otsasta niskaan kulkeva alue on hänen mukaansa "kielletty vyöhyke".

Hajuvettä kehotetaan usein suihkauttamaan kehon pulssikohtiin, jotta tuoksu säilyy iholla pidempään. Tällaisia pulssikohtia ovat esimerkiksi korvantaukset, ranteet, kyynär- ja polvitaipeet sekä nilkat. Oillataguerre kuitenkin suosittelee pirskottamaan tuoksua vatsan alueelle.

– Aivot ylistimuloituvat, mikäli tuoksu on liian lähellä nenää, ja kahdessa tunnissa et enää haista hajuvettä, Oillataguerre perustelee ABC:lle.

Vatsalle suihkautettu hajuvesi sen sijaan tarjoaa pidemmän elämyksen, sillä elimistön lämpö reagoi hajuveden öljyjen kanssa aktivoiden tuoksun ja työntäen sitä ylemmäs kohti nenää.

Jos hajuveden suihkiminen vatsalle tuntuu oudolta, ovat ranteet ja kyynärtaipeet tuttuja ja turvallisia vaihtoehtoja ja yhtä kaukana nenästä.

Suihkuta hajuvettä kostealle iholle

Tuoksu kestää pidempään, jos hajuvettä suihkauttaa kostealle iholle. Otollisin hetki parfyymin sumutteluun on suihkun jälkeen. Vielä parempi on, jos ihon on kosteuttanut tuoksuttomalla vartalovoiteella. Ihovoiteen öljyt luovat otollisen ympäristön hajuveden molekyylien kiinnittymiselle.

Hajuvettä ei tulisi hinkata iholle, vaan sen tulisi antaa kuivua rauhassa. Hankaamisesta johtuva kitka voi muuttaa tuoksun luonnetta ja vähentää sen kestoa. Mikäli kuivumiselle ei ole aikaa, voi tuoksua myös taputella iholle hyvin hellävaraisesti.

Katso videolta, miten saat meikin pysymään kasvoillasi pidempään.

Kosmetologin vinkit: Näin teet sään ja juhlan kestävän meikin 3:31
KATSO VIDEO: Videolla kosmetologi Sarianna Tuomola jakaa ammattilaisen vinkit sään ja juhlat kestävään meikkiin.

Lähteet: ABC, Vogue, Byrdie, Oriflame

Lue myös:

    Uusimmat