Oletko mestari sängyssä? Nämä kolme ominaisuutta tekevät sinusta taitavan rakastajan

Mitkä ominaisuudet tekevät mestariksi sängyissä? 

Vaikka nuorilla miehillä saattaa olla loputon energiamäärä ja mahdollisuus toiseen kierrokseen nopeammin, avioliitto- ja perheterapeutti Paul Hokemeyerin mukaan nuorten miesten hyvät ominaisuudet jäävät usein epävarmuuden ja kokemattomuuden alle, kertoo Men's Health

– Se on järjenvastaista, mutta miehillä seksuaalinen kyvykkyys paranee iän myötä, Hokemeyer toteaa.

Asiantuntijan mukaan se johtuu siitä, että vuosien mittaan miehet löytävät paremmin paikkansa maailmassa – ja makuuhuoneessa. 

Miehille suunnattu Men's Health kysyi Hokemeyerilta ja muilta seksin asiantuntijoilta, millaiset asiat loppupeleissä tekevät miehestä hyvän sängyssä. Asiantuntijat löysivät kolme keskeistä tekijää. Ja mikseivät nämä pätisi naisiinkin?

Pätevyys

Seksivalmentaja Kenneth Play kertoo itse päässeensä yli epävarmuudestaan ymmärrettyään, että tietotaito on peniksen kokoa tärkeämpi asia sängyssä.

– On tärkeää ymmärtää ja hyväksyä, että jokainen kumppanisi on yhtä uniikki sen suhteen, mistä hän pitää, ja kuinka hän ottaa vastaan stimulaatiota, kuin sinäkin, Play toteaa.

Asiantuntija kehottaa aloittamaan perusasioista. Selvitä, mikä klitoris on, ja mistä se löytyy, ja miten sen kantaja reagoi erilaiseen stimulaatioon. Asiantuntija ei taatusti ole väärässä huomiossaan. Tutkimuksissa on todettu suurimman osan naisista tarvitsevan klitoriksen stimulaatiota orgasmin saavuttaakseen, mutta esimerkiksi eräässä brittikyselyssä havaittiin, ettei puolet miehistä kuitenkaan osannut tunnistaa edes vaginaa anatomisesta kuvasta.

– Minun tapauksessani asiantuntevaksi tuleminen muutti pelin, Play toteaa.

– Kun pystyin soveltamaan kaikkea oppimaani, lakkasin miettimästä pakkomielteisesti sitä, ettei minulla ollut pornotähden penistä. En voi opettaa ihmisille, kuinka saada suurempi penis. Voin opettaa heille kuitenkin seksuaalista kyvykkyyttä, joka puolestaan voi johtaa seksuaaliseen itsevarmuuteen.

Itsevarmuus

Manhattanilaisen terapiapalveluita tarjoavan Center of Love and Sex:n perustaja Sari Cooper peräänkuuluttaa itsevarmuutta.

– Kun opetan miehille itsevarmuudesta, kysyn heiltä, milloin he tuntevat olevansa eniten "vauhdissa" kehossaan. Monet miehet kertovat sen tapahtuvan silloin, kun he urheilevat lajissa, jota rakastavat, pitävät esitelmää tai treenaavat. Itsevarmuus on kehon ja mielen kokemus vauhdista. Se on jotain sellaista, jonka voi nähdä, kun joku kävelee kadulla. Hänen liikkeensä on eheä, ja kävelyssä on keveyttä.

Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaiset ajatukset ja tunteet tekevät olosta epävarman, jolloin ne on helpompi ymmärtää ja niistä on helpompi päästää irti. Itsevarmuutta voi nakertaa jokin asia menneisyydessä tai entisen kumppanin esittämä mielipide.

Kommunikaatio

Vaikka tietotaito ja itsevarmuus olisivat kunnossa, niillä ei tee mitään, jos ei osaa mukauttaa niitä seksikumppanin haluihin ja tarpeisiin. Tämän vuoksi kommunikaatioväylien tulee olla auki, huomauttaa terapeutti Zita Nickeson.

– Jos et kykene kuulemaan kumppanisi pyyntöjä, siitä ei tule muistelemisen arvoista seksiä hänelle – ainakaan siinä mielessä kuin sinä toivoisit, hän varoittaa.

Asia on kuitenkin yksinkertainen. Ilmaise omat toiveesi ja kuuntele kumppanisi toiveita, ja tulokset ovat konkreettisia. Tätä ajatusta tukee myös vuonna 2017 julkaistu tutkimus, jonka mukaan tyytyväisimpiä seksielämäänsä olivat ne pariskunnat, jotka kertoivat puhuvansa avoimesti asiasta kuin asiasta. Erityisesti seksifantasioista puhuminen näytti korreloivan kaikkien niiden asioiden kanssa, jotka saavat ihmisen tuntemaan onnellisuutta parisuhteessa.

Tuoreempi tutkimus viittaa puolestaan siihen, että eräs tietty naiselle suunnattu kehu saa tämän nauttimaan seksistä enemmän.

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja