Korona kurittaa, mutta seksilelukauppa käy – ainakin netissä: "Ihmiset ovat tavallista enemmän kotona, joten ehkä heillä on myös enemmän aikaa nauttia toisistaan"

Kotona istumisen tuottamista koronavauvoista on jo puhuttu, mutta paneeko kotikaranteeni oikeasti vipinää makuuhuoneisiin? Selvitimme, miten seksilelukauppa voi Suomessa. Kotona istuminen on tuonut piristystä ainakin erotiikkaliikkeiden verkkomyynteihin.

Ainahan se on mielessä – ja joillakin nyt entistä enemmän, kun aikaa vietetään kotioloissa runsaammin kuin ennen. Seksille lienee nyt enemmän aikaa kuin aiemmin, sillä kotona istuminen on tuonut piristystä erotiikkaliikkeiden verkkomyynteihin.

– Erityisesti viimeisen viikon aikana kiinnostus seksileluihin on kasvanut Suomessa selvästi, pohjoismaisen seksilelukauppa Sinfulin press officer Rune Kjelsmark kuvailee sähköpostissaan.

Nyt ostetaan tuotteita pareille

Suomessa seksilelujen myynnissä on jo pidempään voinut havaita selkeää kasvua, Kjelsmark sanoo.

– Verrattuna samaan ajankohtaan vuosi sitten, suomalaiset asiakkaat ovat nyt selvästi kiinnostuneempia pareille suunnatuista seksileluista. Monella tapaa myynti näyttää tällä hetkellä samanlaiselta kuin normaalisti joulun aikaan, jolloin ihmiset ovat tavallista enemmän kotona ja heillä on aikaa toisilleen, Kjelsmark kuvailee.

– Suuntaus näyttääkin nyt siltä, että asiakkaat ostavat tuotteita, joita he voivat käyttää yhdessä kumppaninsa kanssa.

Ihmiset ostavat nyt esimerkiksi pakkauksia, joista saa paljon seksileluja kerralla. Suomalaiset eivät ole lisääntyneen seksilelukiinnostuksensa kanssa kuitenkaan yksin.

– Suomen lisäksi seksilelut näyttävät kiinnostavan tavallista enemmän myös muualla Pohjoismaissa. Kun katsomme myös Ruotsin, Norjan ja Tanskan verkkokauppojemme tilannetta, kiinnostuksen kasvu on selvästi havaittavissa kaikissa maissa. Asiaan vaikuttaa selvästi se, että ihmiset ovat tavallista enemmän kotona, joten ehkä heillä on myös enemmän aikaa nauttia toisistaan, Kjelsmark pohtii.

"Asiakkaat ostavat nyt laadukkaampia tuotteita"

Yhden eron koronavirustilanne on myynteihin tuonut: kauppaan paikan päälle kansalaiset eivät nyt yhtä innokkaasti tule.

– Myymälän myynti on laskenut 75 prosenttia, eikä vielä olla varmaankaan pohjaluvuissa, myymälänhoitaja Eero Meronen Helsingissä sijaitsevasta Keltaisesta Ruususta kertoo.

Postimyynnin nousu korvaa Merosen mukaan vain osan myynnin menetyksestä. Poikkeustilan myötä ostoskoriin kuitenkin valikoituu kalliimpia viihdykkeitä kuin muina aikoina.

– Asiakkaat ostavat nyt laadukkaampia tuotteita, masturbaattoreita  sekä naisille että miehille. Ostokset ovat kalliimmasta päästä ja laadukkaita takuutuotteita. Yhdessä käytettäviä leluja, koska nyt on yhteistä aikaa kotona. Sauvojen ja masturbaattoreiden uusimmat mallit ovat tosi suosittuja!

Koronavirus on tuonut myös kivijalkaliikkeeseen uudenlaisia varotoimia.

– Nyt kiinnitämme liikkeessä erityisen tarkkaa huomiota hygieniaan. Desinfioimme sekä pintoja että näytetuotteita. Asiakkaille löytyy käsidesi heti oven vieressä.

"Verkkokauppa on ollut ihmisille luonteva tapa hankkia virikkeitä"

Myös Kaalimadolla on huomattu kasvua tilausmäärissä viime viikkojen aikana, kertoo toimitusjohtaja Mikko Rosén.

– Samaan aikaan tosin meillä on ollut ennalta suunniteltua mainontaa, joka itsessään on myyntiä nostanut. Selvää on kuitenkin, että nyt kun pysytellään enemmän kotosalla, niin verkkokauppa on ollut ihmisille luonteva tapa hankkia virikkeitä makuuhuoneen puolelle, Rosén kuvailee.

Koronatilanteesta huolimatta ihmisten ostotottumukset ovat Rosénin mukaan pysyneet melko samanlaisina kuin ennenkin. Yhden muutoksen hän kuitenkin nostaisi esiin.

– On myös hienoa huomata, että myös pariskunnille tarkoitettuja tuotteita tilataan yhä enemmän, esimerkiksi pariskuntavibraattoreita.

Monet ostavat nyt enemmän kerralla

Kuin jouluna. Näin kuvailee myymäläpäällikkö Maiju Välimaa Punainen Kuu Oy:stä.

– Verkkokauppamme myynti on noussut samalle tasolle joulumyyntien kanssa. Korona on ajanut ihmiset viettämään enemmän aikaa kotonaan ja tästä johtuen sinne kaivataan uusia viihdykkeitä, Välimaa kuvailee.

Myös myymälässä on toistaiseksi riittänyt asiakasvirtaa. Välimaan mukaan hygieniaan kiinnitetään nyt lisähuomiota, ja kaikkia pintoja desinfioidaan jatkuvasti. Myöskään ruuhkien ei anneta syntyä.

– Pidämme nyt myös asiakkaisiimme turvavälin ja tarjoamme kaikille käsidesiä.

Osalla on erillinen syy tulla kauppaan. Ihminen haluaa esimerkiksi nähdä tuotteen, jota on ostamassa.

– Monesti asiakas on katsonut tuotteen valmiiksi netissä ja kun täällä näytän sen, se ei vastaakaan odotuksia ja he valitsevat mieluummin toisen tuotteen tilalle, Välimaa kuvailee.

Suomalaisten suosikkituotteita ovat esimerkiksi uuden ajan klitoriskiihottimet; miesten keskuudessa puolestaan uudeksi hitiksi ovat muodostuneet eturauhasstimulaattorit. Parit ostavat esimerkiksi pariskuntavibraattoreita, penisrenkaita sekä voiteita. Verkkokaupassa ostoslistojen kärkipaikkoja pitävät vibraattorit, tekovaginat, liukuvoiteet, puhdistusaineet ja kondomit.

– Myymälästä menee nyt enemmän laadukkaampia vibraattoreita ja automatisoituja tekovaginoita, sekä niihin oheistuotteita, kuten liukuvoiteita ja puhdistusaineita. Selkeästi sairaanhoitajan rooliasuja menee nyt myös enemmän.

Koronavirusajassa Välimaa on huomannut myös toisen erikoisen piirteen: kansa ostaa enemmän kerralla.

– Liukuvoiteissakin valitaan mieluummin isompia pullokokoja. Myös hintavampia tuotteita menee nyt selkeästi enemmän kuin ennen. Varmaan monen matkarahat nyt säästyneet ja voidaan panostaa parempiin tuotteisiin tällä saralla, Välimaa heittää.

Esimerkiksi näitä Suomi nyt ostaa:

 • Satisfyer Pro -klitoriskiihottimet
 • Fleshlight Girls -tekovaginat
 • Ylelliset, lämpenevät vibraattorit
 • 10 Day Love Challenge Box, uusi seksilelu joka päivä 10 päivän ajan
 • Kinky Goodiebox, laatikko pareille, 15 erilaista seksilelua ja bondage-välinettä
 • Womanizer Premium -klitoriskiihotin 
 • LELO Sona Cruise Sonic - klitoriskiihotin 
 • Liukuvoiteet, kondomit
 • DVD:t

"Seksille ja itsetyydytykselle entistä vaikeampi löytää tilaa"

Myös Huippukiva.fi kertoo tiedotteessaan, että seksivälineiden verkkokauppa käy nyt tasaisen varmasti, nousuakin on jonkin verran.

– Elämän rytmin nopea muuttuminen ja tilanteen epävarmuus vaikuttavat luonnollisesti seksihaluihin. Kun lisäksi lapset ovat monella perheellä jatkuvasti kotona, on seksille ja itsetyydytykselle entistä vaikeampi löytää tilaa, Lauri Hänninen Huippukiva.fi:stä kommentoi ja vinkkaa halunsa menettäneille:

– Jos oma tilanne sallii, kannattaa kokeilla, syttyisikö halu seksiä aloittamalla. Vaikka ei tekisikään hirmuisesti mieli, niin läheisyys, ihon kosketus ja lämpö rauhoittavat ja poistavat stressiä. Seksihetki yksin tai yhdessä voi olla terveellinen pako ja loma hetkeksi kaiken koronauutisoinnin keskeltä. Useimmat tietävät, että hyvän seksin jälkeen aurinko paistaa kirkkaammin ja isotkin huolet ovat hieman pienempiä.

Osittainen lähde: Huippukiva.fin tiedote

Lue myös:

  Uusimmat