Mainos

Ojala: Ei pitkiä yksityisvapaita eduskunnasta

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Ojala on selkeästi sitä mieltä, ettei eduskunnasta pidä saada pitkiä vapaita yksityisistä syistä. Eduskunta ratkaisee tiistaina keskustan puheenjohtajan Esko Ahon lomahakemuksen.

Eduskuntatyö on Ojalan mielestä luottamustoimi

Ojala muistutti tänään Helsingissä asiantuntijoiden kuulemisen tehneen selväksi sen, ettei eduskunta ole tavanomainen työsuhde, jossa itsensä kehittämiseksi anottu sapattivapaa saattaa olla luontevaa. Sen sijaan kyse on luottamustehtävästä, johon on valittu neljäksi vuodeksi.

-Jos edustajaa pyydetään merkittävään kansainväliseen tehtävään määräajaksi, on tällöin kyse yleisestä hyödystä, jolla edustajan toimen väliaikaista jättämistä voidaan hyvinkin perustella. Sen sijaan pitkille vapaille yksityisistä syistä ei näytä asiantuntijoiden mukaan olevan perusteita ja siksi oli luonnollista, että puhemiesneuvosto päätyi olemaan puoltamatta keskustan puheenjohtajan Ahon vapautuspyyntöä.

Äänestäjän kannalta on Ojalan mielestä tärkeää, että hän voi luottaa edustajan hoitavan kunnolla tehtävänsä, ellei sairaus tai muu sellainen pakottava syy tuo siihen keskeytystä. Hänen näkemyksensä mukaan on varsin todennäköistä, että eduskunnan täysistunto antaa tukensa puhemiesneuvoston kannalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.