Mainos

Oikeustieteen tohtori Hannu Tapani Klami kuollut

Oikeustieteen tohtori, professori Hannu Tapani Klami on kuollut pitkäaikaiseen sairauteen kotonaan Turussa.

Klami menehtyi kotonaan Turussa pitkäaikaisen sairauden murtamana viime keskiviikon vastaisena yönä. Helsingin yliopiston oikeustieteen professorina toiminut Klami oli kuollessaan 56-vuotias.

Klami oli arvostettu ja monipuolinen tutkija oikeustieteen alalla. Lakimiesmatrikkelin mukaan Klamilta on ilmestynyt yli 70 julkaisua. Hän teki yli 350 artikkelia ja arvostelua pääasiassa roomalaisen oikeuden, oikeushistorian, siviilioikeuden ja eri oikeudenalojen ajattelutapa-analyysin alalta.

Laaja-alainen Klami oli sekä oikeustieteilijä että humanisti. Hän valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi Turun yliopistosta vuonna 1967. Siviilioikeuden professori Urpo Kankaan mukaan Klami oli erittäin lahjakas ihminen, jossa oli eräänlaista renessanssiajan ihmistä.

-Arvostin häntä suuresti. Hän on julkaissut elämänsä aikana paljon. Lisäksi hänellä oli hyvin laaja kielitaito ja hän oli monessa mukana, Kangas sanoo.

Klami sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 1983. Hän jäi lokakuussa eläkkeelle Helsingin yliopiston yleisen oikeustieteen ja kansainvälisen yksityisoikeuden professorin tehtävistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.