Mainos

Oikeus: Sosiaalipomo ei rikkonut lakia kalustehankinnoissa

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt kaikki syytteet sosiaaliviraston johtajan Paavo Voutilaisen kalustehankinnoista. Oikeus kumosi myös Voutilaisen alaista koskevan avunantosyytteen.

Syyttäjä oli vaatinut Voutilaiselle sakkotuomiota ensisijaisesti kahdesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Sosiaalivirasto hankki keväällä 2009 yli 70 000 euron kalusteet ilman kilpailutusta. Voutilainen perusteli kalustehankinnan kilpailuttamatta jättämistä vakavalla sairastumisellaan ja sillä, ettei valittuja kalusteita ollut saatavilla muualta.

Oikeuden mielestä kyse ei ollut sellaisista kalusteista, joita oli saatavilla vain yhdestä paikasta. Sen sijaan se piti Voutilaisen vakavaa, äkillistä sairastumista perusteena sivuuttaa kilpailutus, koska kalusteet oli saatava nopeasti hänen työhuoneeseensa. Aulaan tai sihteerille hankittavat kalusteet olisi pitänyt kilpailuttaa.

Oikeus pitikin kalustehankintaa puutteellisesti suunniteltuna, mutta katsoi Voutilaisella olleen perusteet luottaa alaiseensa, joka hankintaa hoiti.

Kilpailuttamatta jäi myös yli 120 000 euron projekti, jossa selvitettiin romanikerjäläisten tilannetta. Oikeuden mielestä kyse oli tutkimushankkeesta, jota ei tarvitse kilpailuttaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.