Oikeus kielsi Karalahtea käymästä Bandidos-tiloissa

Espoon käräjäoikeus vapautti tänään vangittuna olleen jääkiekkoilija Jere Karalahden. Asianajaja Jarkko Jaatela perusteli päämiehensä vapauttamista muun muassa asuntolainalla.

Espoon käräjäoikeus on kieltänyt jääkiekkoilija Jere Karalahtea käymästä Bandidos-jengin kerhotiloissa Helsingissä.

Kielto on osa oikeuden tänään antamaa ratkaisua, jolla päättyi Karalahden kuukauden kestänyt tutkintavankeus. Käräjäoikeus määräsi Karalahden kuitenkin matkustuskieltoon.

Oulun Kärppien puolustajaa epäillään edelleen törkeästä huumausainerikoksesta, joka on tapahtunut viime kesänä.

Karalahden epäilty rikos liittyy laajaan amfetamiinivyyhteen jota tutkivat yhteistyössä Espoon ja Lohjan poliisit sekä keskusrikospoliisi. MTV:n uutisten tietojen mukaan Karalahti on toiminut rahoittajana tutkittavana olevassa huumejutussa

Karalahden asianajaja Jarkko Jaatela perusteli päämiehensä vapauttamista muun muassa asuntolainalla. Kärpät on jäädyttänyt puolustajansa palkanmaksun, joten Karalahden perheeltä voisi mennä asunto alta. Karalahdella on vaimo ja pieni tytär.

Lisäksi Kärpät on uhannut erottaa pelaajansa, jos tämä ei pääse lähiaikoina töihin.

Poliisi pelkää Karalahden sotkevan tutkintaa

Poliisi vastusti Karalahden vapauttamista. Sen mukaan jääkiekkoilija ei ole edistänyt oman asiansa selvittämistä.

Lisäksi poliisi pelkää, että Karalahti pääsee vapaudessa vaikeuttamaan vyyhden tutkintaa, sillä virkavalta ei ole tavoittanut vielä kaikkia epäiltyjä.

Tutkinnan aikana poliisi on tehnyt ratsiat moottoripyöräjengi Bandidosin kerhotiloihin Helsingissä ja liivimiehiin yhteyksissä olevien kerhojen tiloihin Lohjan Virkkalassa.

Poliisin haaviin on jäänyt muun muassa huomattava määrä amfetamiinia.

Matkustuskielto merkitsee sitä, että kiekkoilija ei saa lähteä maan rajojen ulkopuolelle. Kielto on voimassa jutun varsinaiseen oikeudenkäyntiin saakka, ilmeisimmin alkuvuoteen.

Karalahden pitää ilmoittautua poliisille kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat