Mainos

Oikeus jäädytti vaalirahaliikemies Juha Kajon omaisuutta

Helsingin käräjäoikeus on jäädyttänyt liikemies Juha Kajon omaisuutta. Oikeus määräsi joulukuussa hukkaamiskieltoon Kajon omaisuutta enintään 1,9 miljoonan euron arvosta.

Asia käy ilmi Helsingin hovioikeuden tänään antamasta päätöksestä, jossa se hylkäsi Kajon valituksen turvaamistoimesta.

Turvaamistoimi liittyy tutkintaan, jossa poliisi epäilee Kajoa kahdesta törkeästä velallisen petoksesta vuosina 2007 ja 2008.

Oikeus arvioi, että Kajo saattaa pyrkiä kätkemään ja hävittämään omaisuuttaan rikostutkinnan aikana. Oikeus totesi lisäksi, että jos hukkaamiskielto ei ole riittävä, irtainta omaisuutta voidaan määrätä vakuustakavarikkoon.

Kajo itse kiistää, että hän olisi syyllistynyt rikoksiin. Hänen asianajajansa Ari Halonen on todennut, että epäilyt eivät liity politiikkaan, vaan kyse on "yksityisasioista".

Poliisi vaikenee tutkinnasta

Oikeuskäsittelyyn liittyvät asiakirjat ovat suurelta osin salaisia. Myös tutkinnanjohtaja Harri Saaristola on Kajoon liittyvistä epäilyistä erittäin vaitonainen. Hänen mukaansa niukka tiedottaminen liittyy tutkinnallisiin syihin.

- Meillä on myös henkilöitä vielä kuulematta. Tutkinta kuitenkin etenee koko ajan.

Julkisuudessa on kerrottu, että Kajo on todettu toistuvasti varattomaksi. Millainen käsitys teillä on hänen varallisuudestaan?

- Emme halua kommentoida asiaa tarkemmin. Ne varattomuustiedot perustunevat ulosottorekisteriin. Me kuitenkin katsoimme turvaamistoimen hakemisen tarpeelliseksi, Saaristola muotoilee.

Turvaamistoimi on voimassa aina neljä kuukautta kerrallaan. Saaristolan mukaan on hyvin todennäköistä, että sille haetaan jatkoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.