Oikeus hylkäsi vahingonkorvauskanteen Flying Finnin koneista

Kahden lentokoneiden vuokrausyrityksen suuret vahingonkorvauskanteet Suomen ilmailuviranomaisia vastaan on hylätty, kertoo Helsingin Sanomat. Juttu liittyi lentoyhtiö Flying Finnin konkurssiin ja ilmailuviranomaisten toimintaan sen yhteydessä.

Kaksi Cayman-saarille rekisteröityä lentokoneiden vuokrausyritystä vaati Vantaan käräjäoikeudessa Suomen ilmailuviranomaisilta yli viiden miljoonan euron vahingonkorvauksia. Kun Flying Finn ajautui konkurssiin, omistajat eivät saaneet koneitaan pois Helsinki-Vantaalta ennen kuin maksoivat pari miljoonaa vuokralaiselta rästiin jääneitä liikennemaksuja.

Yritysten mielestä niiden koneet otettiin luvatta Flying Finnin velkojen pantiksi. Kantajat katsovat kärsineensä vahinkoa, koska ilmailuviranomaiset jatkoivat Flying Finnin lentolupia, vaikka yhtiön talouden tiedettiin olevan heikoissa kantimissa.

Käräjäoikeudelle annetussa vastineessa ilmailuviranomaiset puolestaan katsoivat, että lentokoneiden omistajilla oli yhtä lailla tietoa Flying Finnin taloudesta ja että viranomaisilla oli perusteltu syy olettaa Flying Finnin saavan asiansa kuntoon. Vantaan käräjäoikeus oli samaa mieltä ja hylkäsi vahingonkorvauskanteen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat