Mainos

Oikeisto johtaa kyselyjä Ruotsin vaalien alla

Porvarilliset puolueet johtavat kyselyjä päivää ennen Ruotsin valtiopäivävaaleja. Västerhaningessa sosiaalidemokraattien vaalimökkiin kohdistunut pommiuhka on osoittautunut perättömäksi.

Porvarilliset puolueet ovat johdossa Ruotsissa huomenna pidettävien valtiopäivävaalien alla. Kaikki tänään julkaistut neljä mielipidemittausta povasivat voittoa porvarilliselle allianssille. Erot ovat kuitenkin edelleen pieniä ja epätietoisten äänestäjien määrä suuri.

Dagens Nyheter -lehden kysely lupasi oikeistolle 49,7 prosenttia äänistä, kun taas sosiaalidemokraatit tukipuolueineen olisivat saamassa 45,3 prosenttia. Kantaansa ei ollut ratkaissut runsas 11 prosenttia, kävi ilmi tutkimuslaitos Synovate Temon tekemästä kyselystä.

Sifon mittauksessa luvut olivat 48,6 ja 45,9 porvarillisten hyväksi. Sifon edellisessä kyselyssä sosiaalidemokraatit vielä johtivat hienoisesti, mutta erot eivät ole tilastollisesti merkitseviä. Tutkimus julkaistiin Svenska Dagbladetissa, Göteborgs-Postenissa ja Skånska Dagbladetissa.

Dagens Industri -lehdessä julkaistussa, Ruab-laitoksen tekemässä mittauksessa porvarillisten etumatka oli 2,1 prosenttiyksikköä. Peräti 26,5 prosenttia ei ollut päättänyt kannastaan.

Skop-laitoksen kyselyssä porvarillisten johto oli 48,3 prosenttia hallitusrintaman 47,6 prosenttia vastaan. Sosiaalidemokraatit olivat kasvattaneet kannatustaan kolme prosenttiyksikköä edelliseen mittaukseen nähden, mikä oli kaventanut porvarillisen allianssin etumatkaa.

Västerhaningen pommiepäily perusteeton

Ruotsin poliisi on selvittänyt pommiepäilyn Västerhaningessa Tukholman eteläpuolella perättömäksi.

Kaupungin tori eristettiin, kun sosiaalidemokraattien vaalimökin läheltä löytyi räjähteeksi epäilty viritelmä. Poliisin pommiryhmä purki viritelmän, eikä siinä ollut räjähdettä, poliisin tiedottaja Towe Hägg kertoi iltapäivällä.

Myös Malmössä jouduttiin tiistaina turvautumaan varotoimiin, kun kansanpuolueen vaalimökin läheltä löytyi kaksi palopommia.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.