Mainos

Odotettu reittaus Postipankille

Yritysten luottokelpoisuutta arvioiva amerikkalainen Standard & Poor's on alentanut Vientiluoton ja pitänyt Postipankin luottokelpoisuusluokan ennallaan.

Muutokset johtuvat rahoituslaitosten niputtamisesta yhteisen omistusyhtiön alle. Päätös yhdistämisestä tehtiin aiemmin syksyllä. Luokitus vaikuttaa yhtiöiden lainarahan hintaan. Mitä korkeampi luokka sen halvemmalla yhtiö saa kansainvälisiltä markkinoilta rahaa.

Vaikka Postipankin luokitus pysyy ennallaan, Standard & Poor's on kohottanut yleisarviotaan pankista "vakaasta" positiivisiksi. Vientiluoton luokituksen laskusta huolimatta se pysyy edelleen toiseksi parhaimmassa ryhmässä valuuttamääräisissä ja pitkäaikaisissa markkamääräisissä lainoissa luokituksella AA-. Lyhytaikaisessa luokituksessa se on parhaan ryhmän ykkösluokassa A-1+:lla.

Postipankin pitkäaikaisten lainojen luokitus BBB+ kuuluu neljänneksi parhaaseen ryhmään. Lyhytaikaisille lainoille luokitus on A-2, mikä kuuluu toiseksi parhaimpaan ryhmään.

Standard & Poor'sin pitkäaikaisessa lukituksessa on yhteensä kymmenen ryhmää, jotka jakautuvat vielä osiin. Lyhytaikaisessa ryhmiä on neljä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.