Mainos

Odile voimakkaimpia Kalifornian niemimaan eteläosaan rantautuneita hurrikaaneja

Hurrikaani Odile on moukaroinut Kalifornian niemimaata Meksikossa.

Hurrikaani Odile on satelliittiajan voimakkaimpia Kalifornian niemimaan eteläiseen osavaltioon rantautuneita hurrikaaneja. Yhdysvaltalaisen Accuweather-sivuston mukaan samaa luokkaa oli vuonna 1967 hurrikaani Olivia.

Odile on vahingoittanut rakennuksia, kaatanut puita, katkonut sähkölinjoja ja aiheuttanut tulvia.

– Odile oli jo nelosluokan hurrikaani viisiportaisella asteikolla. Kalifornian niemimaan eteläosaan Odile rantautui kolmosluokan hurrikaanina. Tuulennopeudet ovat olleet noin 55 m/s. Odilessa on harvinaista myös se, että se säilyttää voimakkuutensa melko pitkään. Se kulkee verrattain kapeaa niemimaata pitkin kohti pohjoista ja muuttuu vasta tiistai-iltana paikallista aikaa trooppiseksi myrskyksi, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Kalifornian niemimaan eteläosa on verraten harvaan asuttua, mutta siellä on turistikohteita, esimerkiksi Los Cabos. Tuhansia paikallisia ja turisteja on evakuoitu väliaikaisiin suojiin.

– Niemimaan suurimmat kaupungit ovat Yhdysvaltain rajalla pohjoisempana ja sinne Odile saapuu selvästi heikentyneenä aikaisintaan loppuviikosta. Niemimaan keskellä oleva vuoristo voi yhdessä sateen kanssa aiheuttaa pahaa tulvimista ja maanvyöryjä, sanoo Pekka Pouta.

Tulvat voivat ylettyä myös Yhdysvaltojen lounaisosaan.

MTV UUTISET - REUTERS - AFP

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.