Mainos

"Obaman ryhdyttävä sulkemaan vankiloita jo huomenna"

Kansainvälisen politiikan tutkija Juhana Aunesluoma arvioi, että kansa odottaa presidentti Obaman käärivän hihansa ja käyvän jo huomenna töihin. Häneltä odotetaan mm. avausta George W.Bushin aikana luodun vankilajärjestelmän purkamiseksi. Maailmalla odotetaam esimerkiksi Guantanamon vankilan sulkemista.

- On joitain asioita, joita Obama pystyy tekemään heti. Ihmiset kuitenkin tuntuvat ymmärtävän, että ottaa aikansa kunnes presidentin omat teesit alkavat purra, Aunesluoma arvioi.

Guantanamo on vaikea pala. Vankeja olisi Aunesluoman mukaan siirrettävä normaaliin oikeusprosessiin tai jopa vapautettava. Hän arvioi, että Yhdysvallat on jo tehnyt kyselyjä, mihin maihin vangit voitaisiin sijoittaa.

Aunesluoman mielestä on vielä vaikeaa tehdä eroa varapresidenttien välillä. Varapresidentti voi olla muodollisuus tai merkittävä vallankäyttäjä. Joe Biden Obaman varapresidenttinä ei tietenkään ole vielä paljoa tehnyt. Dick Cheneytä on arveltu vallankäyttäjäksi. Aunesluoman mukaan tällä kertaa olisi yllättävää, jos varapresidentti ottaisi kovan roolin koska presidentiltä odotetaan paljon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.