Mainos

Obama: Veronalennukset voimaan huhtikuussa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on täyttämässä vaalilupaustaan veronkevennyksistä. Viikoittaisessa radiopuheessaan Obama ilmoitti, että verot alenevat 95 prosentilla amerikkalaisista 1. huhtikuuta alkaen.

Lähes 790 miljardin dollarin veronkevennykset ovat osa elvytyspakettia, jonka avulla Obama yrittää saada maansa talouden ylös taantumasta. Tavoitteena on, että kevyemmän verotuksen ansiosta amerikkalaisille jää enemmän rahaa kulutukseen. Esimerkiksi keskituloisen perheen taskuun jää vähintään 65 dollaria kuussa enemmän kuin aiemmin.

- Koskaan aiemmin maamme historiassa ei veronkevennyksiä ole toteutettu nopeammin eivätkä ne ole ikinä koskettaneet näin montaa ahkeroivaa amerikkalaista, Obama hehkutti puheessaan.

Obaman mukaan Yhdysvaltojen talouden korjaaminen on hänen ykköstavoitteensa.

- Tämä ei tule olemaan helppoa. Edessämme oleva tie on pitkä ja täynnä vaaroja. Olen kuitenkin vakuuttunut, että meillä kansakuntana on voimaa ja viisautta toteuttaa tämä suunnitelma ja voittaa kriisi.

Presidentti on kutsunut lainsäätäjiä, akateemikkoja ja liikejohtajia koolle Valkoiseen taloon ensi viikolla. Ryhmän on tarkoitus pohtia, miten Yhdysvaltojen yhden biljoonan dollarin eli tuhannen miljardin dollarin alijäämää saataisiin leikattua.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.