Mainos

Obama: Kuuban eristämispolitiikka mennyt poskelleen

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoo, että Yhdysvallat aikoo normalisoida suhteet Kuuban kanssa.  

Barack Obaman mukaan Yhdysvallat aikoo avata uudestaan suurlähetystön Havannaan, höllentää matkustusrajoitteita ja helpottaa vientiä Kuubaan. Päätös on merkittävin lievennys vuosikymmeniin maiden välissä suhteissa, sillä maat katkaisivat diplomaattisuhteet vuonna 1961.   

Lisäksi Obama aikoo keskustella Yhdysvaltain kongressin kanssa mahdollisuudesta luopua Kuuban kauppasaarrosta jopa kokonaan. Obama ei voi tehdä päätöstä ilman kongressin hyväksyntää.  

– Eristämispolitiikka ei ole toiminut. Haluamme helpottaa tavallisten kuubalaisten elämää ja tukea maan sitoutumista demokratiaan, Obama sanoi pitämässään puheessa.   

Samalla Obama kiitti Kuubaa vankien vapauttamisesta ja internetin käytön höllentämisestä. Yhdysvaltojen mukaan Kuuba on luvannut vapauttaa 53 poliittista vankia. Lisäksi Kuuba vapautti tänään vuodesta 2009 asti vangittuna olleen amerikkalaismiehen.  
Yhdysvallat puolestaan vapautti vangittuna olleita kuubalaisia tiedustelupalveluntyöntekijöitä.  

Myös Kuuban presidentti Raul Castro sanoi samaan aikaan pitämässään puheessa, että maat avaavat uudestaan diplomaattisuhteet. Castro kuitenkin sanoi, että "suurin kysymys" kauppasaarrosta maiden välillä on edelleen ratkaisematta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.