Mainos

OAJ puukotuksesta: Opettajien määrää kouluissa ei saa karsia

Imatralaisessa koulussa tapahtunut puukotus nousi tänään vahvasti esille myös OAJ:n hallituksessa, joka oli koolla. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan tapaus osoittaa, että kaikki lapset ja nuoret eivät voi hyvin.

– Aikuisten tehtävä on huolehtia sekä fyysisestä ja henkisestä turvallisuudesta. On tarkkaan mietittävä aikuisten määrää oppilaitoksissa, jotta lapset tulevat huomatuksi, eivätkä huku isoon joukkoon, puheenjohtaja Luukkainen painottaa.

Luukkainen on huolestunut siitä, että kunnissa on ollut selkeä suunta kasvattaa ryhmäkokoja ja leikata muun muassa erityisopetuksesta.

Ammattitaitoiset opettajat näkevät Luukkaisen mukaan, jos lapsen elämä ei ole kunnossa

– Lasten määrä opettajia kohden kasvaa koko ajan. Opettajalla ei ole aikaa kohdata kaikkia ja lapsi saa vähemmän huomiota. Opettajien oma jaksaminenkin on tosi tiukoilla.

– Jos heidän [lasten ja nuorten] ongelmiin ei puututa, tulee tämänkaltaisia tapauksia ja syrjäytyneitä, Luukkainen sanoo.

OAJ:ssa koulujen varustaminen metallinpaljastimilla tai turvakameroilla nähdään äärikeinoina. Ennemminkin korostetaan suomalaisten aikuisten vankkaa kasvatusotetta, josta tulee pitää kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.