Nyt suljetaan kuntosalit, uimahallit ja sisäleikkipuistot koronan riskialueilla – "Toiveena on, että myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat suljetaan"

4:58
Katso video: Tämä kotimaan koronatilanteesta nyt tiedetään

Koronavirustilanteen pahentuessa entisestään suosituksia lisätään muun muassa sulkemalla julkisia tiloja kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla eri puolilla Suomea.

Hallituksen, THL:n ja STM:n torstaiaamun yhteisessä tiedotustilaisuudessa kerrottiin uusista suosituksista. THL:n koronaseurantasivulla kerrotaan, että vuorokauden aikana uusia koronavirustartuntoja on raportoitu 496.


Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila  kertoi tilaisuudessa eri alueille annetuista ohjeista, jotka koskevat erityisesti leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevia alueita.

Näillä alueilla suljetaan tilapäisesti julkisia tiloja, joissa tartuntariski on korkea. Näitä ovat mukaan esimerkiksi kuntosalit ja liikuntatilat, uimahallit ja kylpylät, huvi- ja teemapuistot sekä sisäleikkipuistot. 

– Toiveena on, että kauppakeskusten yleiset oleskelutilat suljetaan mutta kuitenkin niin, että vähittäiskauppoihin pääsee edelleen kulkemaan.

Korkeakoulut ja toisen asteen koulut etäopetukseen

Varhila muistutti puheenvuorossaan suosituksesta, jonka mukaan yli 10 hengen tilaisuuksia ei edelleenkään järjestettäisi. Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi Varhilan mukaan jatkua, jos harrastustilanteissa säilyvät riittävät turvavälit. 

Opetuksen siirtämistä etäopetukseen suositellaan toisen asteen koulutuksessa ja korkeakouluissa.

– Yritämme pitää viimeiseen asti kiinni siitä, että perusopetuksessa voisimme jatkaa lähiopetusta, Varhila sanoi.

57:30
Katso videolta hallituksen, THL:n ja STM:n yhteinen tiedotustilaisuus kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja