Nyt on aika viimeistellä kodin pienet korjausurakat – näillä vinkeillä onnistut

Moni aloittaa korjauspuuhat innokkaasti, mutta moni myös lopettaa yhtä innokkaasti. Viimeistelemättömät työt kolkuttavat takaraivossa ja muistuttavat olemassaolostaan, joten nyt on aika ryhtyä tuumasta toimeen.

Näin saat korjaukset viimeisteltyä askel askeleelta:

Tee kävelykierros kotona

Luulet muistavasi kaikki viimeistelemättömät työt, mutta kun kävelet rauhassa kotisi läpi ja katsot ympärillesi, huomaat että työtä on jopa enemmän kuin muistit. Ota matkaan kynä ja vihko tai älypuhelin, johon merkkaat jokaisen pienimmänkin yksityiskohdan, joka on vinksallaan.

Aloita ulko-ovelta ja etene johdonmukaisesti. Katso ylös, alas ja sivuille. Merkkaa listaan ihan kaikki: narisevat saranat, irtonainen lattialauta ja lommot seinässä. Mikään epäkohta ei ole liian pieni päätyäkseen listallesi.

Ota kuvia ja mittoja

Usein se viimeinen yksityiskohta, joka vaatisi huomiota, saa sinut jättämään työn kesken. Nyt on aika kirjoittaa ylös tarkat mitat ja ohjeet, jottei korjaus jää kiinni vaillinaisista tiedoista. Kirjoita tarkasti ylös, millaisia lamppuja tarvitset, millaiset ruuvit ovat loppu ja kuinka paljon lattiatilaa sinulla on vapaana uutta mattoa varten. Jos sinulla on mielessäsi projekteja, joita et osaa itse toteuttaa, nappaa kohteista muutama valokuva ja pyydä ammattilaiselta vinkkejä.

Järjestä lista

Järjestele aiemmin keräämäsi lista ryhmiin. Laita yhteen ryhmään kaikki, mitä sinun tarvitsee ostaa, toiseen korjaustyöt, jotka osaat tehdä itse ja kolmanteen hommat, joihin tarvitset ammattiapua. Työn aloittamista voi helpottaa, jos arvioit listaan työn keston. Aloittaminen ei tunnu niin pahalta, kun huomaat, että listalta löytyy myös paljon nopeita tehtäviä.

Hoidata monta tehtävää yhdellä ammattilaisella

Kun tarvitset ammattiapua, pyydä ammattilaista tekemään useita töitä samalla vierailulla. Sinun on turha pyytää sähkömiestä paikalle erikseen korjaamaan olohuoneen pistorasia ja keittiön sähköpiikit, kun voit yhtä hyvin pyytää häntä tekemään ne samalla kertaa.

Osta tarvikkeet yhdellä kertaa

Kuten yllä, myös korjauksiin vaadittavat ostokset kannattaa hoitaa samalla kertaa, vaikka joutuisitkin käymään kahdessa liikkeessä. Näin sinulla on kaikki tarvikkeet valmiina viimeistelytöitä varten. Enää tarvitsee aloittaa.

Järjestä aikaa korjaustöille

Projektit jäävät usein kesken siksi, ettei niille tunnu löytyvän aikaa. Kyse onkin siitä, että niille on järjestettävä aikaa kalenterista aivan kuin muillekin töille. Ole rehellinen ja merkkaa kullekin tehtävälle niin paljon aikaa kuin se todella vaatii. Muuten saatat hermostua, kun tehtävään meneekin pidempään kuin suunnittelit. Et ehkä ehdi tai jaksa ryhtyä korjauspuuhiin keskellä viikkoa, mutta olisiko sinulla kuitenkin puoli tuntia aikaa lamppujen vaihtamiseen ja seinän halkeaman täyttämiseen? Voit jatkaa hiomalla kohdan ja maalaamalla seinän seuraavana päivänä – kaiken ei tarvitse valmistua yhdellä kertaa. Suuret ja aikaa vievät tehtävät kannattaa suosiolla jättää esimerkiksi viikonlopulle, jolloin olet levännyt ja sinulla on tarpeeksi aikaa.

Jatka listan pitämistä tulevaisuutta ajatellen

Valitettavasti kodin huoltotoimenpiteet ovat aina vain jatkuvia hommia. Kun yhden saa valmiiksi, toinen jo odottaa. Merkkaa listaan tarvikkeita, joita olisi hyvä olla varastossa ja työkaluja, jotka pitäisi uusia vaikkapa kevättä ajatellen. Näin sinun ei tarvitse lähteä talokierrokselle joka kerta, kun haluat ryhtyä korjauspuuhiin.

Lähde: Houzz

Lue myös:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja