Nuorten MM-kiekon raunioilta paljastui jälleen koronatartunta – rokottamaton KHL-hyökkääjä jumittui hotelliinsa: "Istun vain huoneessani"

Nuorten jääkiekon MM-turnaus Kanadassa peruttiin jo muutama päivä sitten, mutta joukkueet ovat matkustaneet kotimaihinsa vasta uudenvuoden haminoissa. Kisoissa positiivisen koronanäytteen antaneet pelaajat joutuvat kuitenkin jäämään karanteeniin.

Kisat päätettiin keskeyttää keskiviikkona, kun aiemmin Yhdysvaltojen joukkueessa todetun tartunnan lisäksi Slovakian ja Venäjän joukkueissa todettiin koronatartunnat.

Venäläinen MatchTV kertoo, että Venäjän joukkueessa todettiin kisojen perumisen jälkeen vielä yksi tartunta, kun hyökkääjä Danila Jurovin näyte osoittautui positiiviseksi.

Jurov sai tiedon tartunnastaan uudenvuoden aattona. Hänet määrättiin kymmenen päivän karanteeniin hotellihuoneeseensa.

– Sain aamulla soiton, minulle kerrottiin, että testini oli positiivinen, ja että pysyn täällä, Jurov kertoo MatchTV:lle.

KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskissa pelaava Jurov kertoo, ettei ole vielä saanut koronarokotetta. Hänen mukaansa Metallurgissa rokotetta ei anneta alle 18-vuotialle. Jurov täytti 18 vuotta 22. joulukuuta.

– Siellä on sellainen sääntö. Haluan rokotuksen heti kun palaan Venäjälle.

Elo hotellikaranteenissa on toistaiseksi mennyt lähinnä nukkuessa.

– Oloni on ollut melko normaali. Nukuin yön yli ja kuume on laskenut. Ajattelin nukkua päiväunet iltapäivällä, Jurov sanoo.

– Istun vain huoneessani. Minulle jätetään ruokaa ovelle.

Kunhan oireet helpottavat, Jurov aikoo pitää kunnostaan huolta keinoilla, jotka ovat hotellihuoneessa mahdollisia.

– En ole vielä tehnyt mitään, koska minulla oli vielä eilen kuumetta. En halua aiheuttaa keholleni liikaa stressiä. Kun oloni paranee, pyrin keksimään jotain tapoja kuntoilla huoneessani.

Jurov kertoo olleensa yhteydessä joihinkin joukkuekavereihinsa ja puhuneensa Magnitogorskin päävalmentajan Ilja Petrovitshin kanssa. Valmentaja tuki nuorta hyökkääjää.

– He sanovat, että tämä on testi minulle, ja että kaikki järjestyy. Täytyy vain jaksaa tämä loppuun saakka.

Lue myös:

    Uusimmat