Nuori äiti meni lääkäriin outojen mustelmien takia – kuoli vain viikkoa myöhemmin

Syövän oireet – millaisesta oireesta tulee huolestua? 2:17
Videolla lääkäri kertoo, miten syöpä voi oirehtia.

Erikoisten mustelmien takia lääkäriin menneellä Sarahilla todettiin akuutti myelooinen leukemia. Hän menehtyi sairauteen viikon kuluttua diagnoosista. Aiheesta uutisoi muun muassa Liverpool Echo -sivusto

22-vuotias brittiläinen Sarah Armstrong kuoli 1. helmikuuta. Hän oli sairastanut akuuttia myelooista leukemiaa.

Viikkoa aiemmin Sarah oli mennyt lääkäriin omituisten mustelmien takia. Lisäksi hänellä oli ollut flunssamaisia oireita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sarahin ystävä Danielle kertoo Liverpool Echo -sivustolle, että Sarah oli ajatellut saaneensa flunssan sairaalasta, jossa oli työskenteli.

– Hän näytti kaikki mustelmansa ja sanoi, että ei pystynyt ymmärtämään, mistä niitä tuli. Käskin häntä menemään lääkäriin.

Syöpädiagnoosi saman tien

Lääkärissä Sarahille tehtiin verikokeet. Vielä samana päivänä hän sai soiton, jossa häntä käskettiin tulemaan saman tien akuuttivastaaontolle.

Sarah sai kuulla sairastavansa akuuttia myelooista leukemiaa, verisyöpää. Diagnoosi tehtiin 24. tammikuuta, ja kemoterapia aloitettiin 29. päivä, mutta 1. päivä helmikuuta Sarah menehtyi.

Danielle kertoi saaneensa tuona päivänä Sarahin kumppanilta Joelilta viestin, jossa tämä kertoi, että Sarah oli saanut sydänkohtauksen ja kuollut.

Sarahia jäi kaipaamaan muun muassa hänen tyttärensä.

Oireita esimerkiksi verenvuodot

Akuutti leukemia todetaan Suomessa vuosittain noin 200 aikuisella, kertoo Terveyskirjasto.fi. Ikääntyminen lisää sairastumisriskiä.

Akuutti myelooinen leukemia (AML) on akuuttien leukemoiden päätyyppi. Niihin kuuluu 80 prosenttia aikuisilla todetuista akuuteista leukemiatapauksista.

Akuutin leukemian oireita ovat muun muassa väsymys, luustokivut, verenvuodot, voinnin huononeminen yleisesti sekä taipumus saada tulehduksia.

Ilman hoitoa akuutti leukemia johtaa kuolemaan tavallisesti muutamassa viikossa. Alle 65-vuotiaista potilaista pystytään parantamaan yli puolet.

Syitä leukemiaan sairastumineen ei Terveyskirjaston mukaan pystytä yleensä arvioimaan.

Lue myös:

    Uusimmat