Nuoren suomalaislupauksen kauden piti olla jo ohi, nyt hän on murtautumassa takaisin NHL-kaukaloihin – "Pidän näkemästäni"

10:00
Videolla Tulosruudun juttu NHL-kauden jatkumisesta.

Ennen koronavirustaukoa AHL:ssä pelanneen Jesperi Kotkaniemen kauden piti olla jo ohi pernavamman vuoksi, mutta pitkäksi venyneen tauon ansiosta hän taistelee nyt tosissaan paluusta Montreal Canadiensin NHL-kokoonpanoon.

Kotkaniemen toinen kausi Pohjois-Amerikassa ei ole toistaiseksi sujunut odotetulla tavalla. 36 NHL-ottelun jälkeen nuori suomalaishyökkääjä passitettiin AHL:ään. Maaliskuussa AHL-seura Laval Rocket ilmoitti kuitenkin Kotkaniemen kauden päättyneen pernavamman vuoksi.

Pian tämän jälkeen pelit päättyivät myös NHL:ssä koronaviruspandemian vuoksi. Pitkäksi venyneen tauon ansiosta Kotkaniemi on toipunut jälleen pelikuntoon ja taistelee parhaillaan paikasta Montrealin NHL-kokoonpanoon.

Kotkaniemi käytti koronavirustauon hyödykseen ja harjoitteli Raimo Summasen ja Janne Hännisen luisteluvalmennuksessa. Harjoittelun tulokset näkyvät jo nyt.

– Hän luistelee paljon paremmin kuin tämän kauden alussa. Tiesimme, että hän kävi viime kesänä läpi polvileikkauksen ja kuntoutuksen. Hänellä oli ylä ja alamäkiä ja haasteita. Kaikki näkivät sen, Montrealin päävalmentaja Claude Julien toteaa The Atheticin mukaan.

Vaikka alkukausi oli haastava, on Kotkaniemi ottanut kevään aikana askeleita eteenpäin.

– Pidän näkemästäni. Hänen pelinopeutensa ja luistelunsa näyttävät hyvältä, Julien kehuu.

Sentterinä pelaavan Kotkaniemen tie Montrealin kokoonpanoon ei kuitenkaan ole helppo. Max Domi, Phillip Danault ja Nick Suzuki ovat esiintyneet mainiosti Montrealin keskikaistalla, joten roolia kärkiketjuista on vaikea ottaa.

Nyt siihen saattaa kuitenkin avautua uusi mahdollisuus. Montreal tiedotti viime viikolla, ettei keliakiaa ja diabetesta sairastava Domi osallistu ainakaan vielä joukkueen harjoitusleirille. Julien kuitenkin vakuuttaa, ettei Domin poissaolo tarkoita Kotkaniemen paluuta pelaavaan kokoonpanoon.

– Kun Max ei ole täällä, se ei tarkoita automaattisesti sitä, että Kotkaniemi nostetaan takaisin kuvioihin. Teemme päätökset vasta myöhemmin, Julien sanoo.

– Parasta, mitä voimme Kotkaniemelle tehdä, on antaa hänen pelata, luistella ja kerätä itseluottamustaan. Hän ei tarvitse minua naamansa eteen kertomaan, mitä haluan hänen tekevän, hän jatkaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja