NHL-huippulupaus Jesperi Kotkaniemen todellisesta kunnosta tuoretta tietoa – Raimo Summanen astumassa kuvioihin

Montrealissa on spekuloitu viime päivänä Jesperi Kotkaniemen tilanteella. Hänen kautensa loppui pernan repeämiseen. Isä Mikael Kotkaniemi kertoi, mikä on Canadiensissa pelaavan NHL-hyökkääjän terveystilanne.

Kotkaniemi siirtyi viime kaudella Canadiensista farmijoukkue Lavaliin, jossa kausi päättyi maaliskuussa pernan repeämiseen.

Tiiviisti Montrealia seuraava The Athleticin toimittaja Arpon Basu ihmetteli, miksi Canadiens ei ole tiedottanut asiasta paremmin. Seura ilmoitti ainoastaan, että suomalaishyökkääjän kausi on ohi.

Isä Mikael Kotkaniemi kertoi MTV Urheilulle, että Jesperi on saanut luvan aloittaa täyspainoisen harjoittelun. Kuukauden päivät kuluivat kevyemmän treenin merkeissä.

– En ota kantaa siihen mitä Montreal tiedottaa, mutta poika on hyvässä kondiksessa. Jäälle ei vaan pääse, kun hallit ovat kiinni, Kotkaniemi sanoi.

Ässien ex-valmentaja kertoi, ettei pernavammasta jää mitään pysyviä haittoja.

– Tietenkin mikä tahansa loukkaantuminen on huono juttu, mutta ne kuuluvat tähän maailmaan, ja niiden kanssa täytyy tulla toimeen.

Summasen valmennukseen

Kotkaniemellä on ikää vasta 19 vuotta, mutta hän aloittaa jo kolmannen NHL-kautensa. Kehityspotentiaalia on vielä rutkasti.

Sitä Kotkaniemi lähtee ulosmittaamaan ensi kaudella Raimo Summasen ja Janne Hännisen luisteluvalmennuksessa. Hyökkääjä tekee Porista täsmäiskuja Helsinkiin treenaamaan.

– Jesperi on vielä nuori mies. Nyt täytyy saada niin sanotusti housut täytettyä. Matka on vielä pitkä, eikä oikopolkua ole, isä tuumi.

Kotkaniemen agentti Markus Lehto sanoo käyneensä kauden jälkeen hyviä keskusteluja Canadiensin GM:n Marc Bergevinin kanssa.

– Odotukset ovat kovat siitä, että ura lähtee nousuun. Hän voi olla sentterin paikalla vielä kultakimpale Montrealille. Nyt täytyy vaan tehdä päivä kerrallaan hommia, Markus Lehto totesi.

Lue myös:

    Uusimmat