Jesperi Kotkaniemi vakuutti ykkösketjussa NHL-valmentajansa ja joukkuekaverit – onko Montrealissa muhimassa suomalaissensaatio?

Jesperi Kotkaniemi tähyää jo NHL-jäille 2:02

Montreal Canadiensin kesän kärkivaraus Jesperi Kotkaniemi käytti paikkansa päästyään irti joukkueen ykkösketjussa. Nyt legendaarisessa seurassa joudutaan jo miettimään, pitäisikö 18-vuotiaalle nuorukaisella raivata tilaa NHL-kauden avauksessa?

Jutun videolla Jesperi Kotkaniemi arvioi uranäkymiään heinäkuussa tehdyssä Tulosruudun haastattelussa.

Kotkaniemi hoiti Montrealin ykkössentterin virkaa, kun joukkue kukisti kotikaukalossaan Ottawa Senatorsin maalein 3-2 NHL:n harjoitusottelussa.

Pisteille eivät Kotkaniemi sekä laiturit Jonathan Drouin ja Joel Armia päässeet, mutta porilaisnuorukainen ravisutti kolmeen otteeseen maalitolppia Senatorsin kokeneen veskarin Craig Andersonin takana.

– Oli uskomatonta pelata heidän kanssaan. En ole koskaan pelannut noin taitavien pelaajien kanssa. Se oli todella helppoa minulle, Kotkaniemi hämmästeli.

NHL-pykälä tarjoaa mahdollisuuden debyytille

Montrealin valmennusjohto seuraa Kotkaniemen kehitystä kiinnostuneena. Vielä aiemmin tällä viikolla paikka NHL-kokoonpanossa tuntui kaukaiselta, mutta nyt kysymykset alkavat lisääntyä: olisiko hänelle tilaa lokakuun alussa alkavan NHL-kauden miehistössä?

– On vaikea sanoa, onko hänelle paikkaa. Me odotamme ja teemme ratkaisut aikanamme, kommentoi päävalmentaja Claude Julien.

– Hän on nuori poika, vasta 18-vuotias. Olen kuitenkin pitänyt siitä, mitä hän on tehnyt leirin alusta alkaen, Julien myönsi.

Montreal pystyy NHL:n työehtosopimuksen mukaisesti peluuttamaan tulokastaan yhdeksässä ottelussa ennen kuin Kotkaniemen sopimuksen ensimmäinen vuosi alkaa juosta. Tämä tarjoaa joukkueille mahdollisuuden kokeilla nuoria pelaajiaan ennen lopullista valintaa näiden uran jatkosta.

Kovalla itseluottamuksella laitavääntöihin

Pieneen kaukaloon tottuminen on sujunut Kotkaniemeltä poikkeuksellisen kivuttomasta eikä Ässien kasvatilla tunnu olevan minkäänlaista epäröintiä omista kyvyistään vastata Pohjois-Amerikan fyysiseen pelityyliin.

– Hän pelaa kovalla itseluottamuksella ja on saanut hyviä maalipaikkoja. Pidän hänen sitoutumisestaan, Julien sanoi.

– Hän on erittäin sitkeä kiekon kanssa eikä pelkää pelata laitojen läheisyydessä. Hänessä on paljon potentiaalia, ja hänellä pitäisi olla pitkä ura edessään NHL:ssä, valmentaja kehui.

"GM:lle tulee kova valinta"

Ketjukaverina Ottawa-voitossa pelannut Jonathan Drouin, itsekin aikoinaan kolmannen varausvuoron valinta muutaman vuoden takaa, ei ole lainkaan yllättynyt suomalaistulokkaan osaamisesta.

– Jos tolpat olisivat vähän etäämmällä toisistaan, hän olisi tehnyt tänään hattutempun, Drouin sanoi ottelun jälkeen.

– Kolmosvaraukset ovat yleensä valmiita tulemaan toimeen saamansa huomion kanssa. Hän pystyy tekemään työtä rauhassa. Hän saa koko ajan lisää itseluottamusta ja se todella näkyy.

Myös Philip Danault seuraa Kotkaniemen tilannetta kiinnostuneena.

– Hän on erinomainen pelaaja. Hänessä on valtavasti potentiaalia ja myös hyvät kädet. (GM) Marc Bergevinille tulee todella kova valinta. Se on varmaa.

Lue myös:

    Uusimmat