Mainos

Nöyryyttävä neitsyystesti traumatisoi naisia Indonesian poliisikouluissa

Poliiseiksi haluavat naiset joutuvat läpikäymään pakollisen neitsyystestin Indonesiassa.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) luonnehtii kahdella sormella tehtävän neitsyystestin olevan naisille traumaattinen, nöyryyttävä ja kivulias kokemus. Testiä edellytetään kaikilta naiskokelailta, kirjoittaa The Guardian.

HRW:n mukaan nöyryyttävä testi rikkoo kaikkia kansainvälisiä säännöksiä. Järjestö on haastatellut useita poliiseiksi pyrkiviä naiskokelaita sekä naispoliiseja kuudessa Indonesian kaupungissa.

– Astuminen huoneeseen, missä neitsyystesti tehdään, oli todella järkyttävää. Heidän tehtyään testin pelkäsin, etten olisi enää neitsyt. Se sattui valtavasti. Ystäväni pyörtyi kivusta, sanoi eräs nainen haastattelussa.

Vaikka naiset ovat vuosikausia valittaneet testistä, ei käytännölle näy loppua. Vuonna 2010 maan poliisijohtaja lupasi, että testit lopetetaan Indonesian poliiisikouluissa. HRW:n haastattelemat naiset kertoivat kuitenkin, että käytäntö on yhä yleinen.

Naiskokelaan mahdollinen epäonnistuminen neitsyystestissä ei välttämättä estä tämän pääsyä maan poliisivoimiin. Indonesian poliisin viestintäjohtaja vakuuttaa, ettei myöskään testistä kieltäytyminen johda kokelaan hylkäämiseen.

– Testin avulla varmistetaan, ettei kokelaalla ole sukupuolitauteja. Lääkärintarkastus tehdään ammattimaisesti, eikä se vahingoita kokelasta, sanoo viestintäjohtaja.

HRW:n naisien oikeuksia ajavan jaoston johtaja Nisha Varia on asiasta kuitenkin täysin eri mieltä.

– Testi on syrjivä ja esimerkki toiseen sukupuoleen kohdistuvasta väkivallasta. Testillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko nainen sovelias poliisiksi.

Indonesian naispoliisikokelaiden on oltava naimattomia. He saavat mennä naimisiin vasta palveltuaan poliisissa muutaman vuoden ajan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.