Mainos

Nova Groupin vaalituet suuret suhteessa liikevaihtoon

Vaalirahoitusjupakan keskeisiin tekijöihin kuuluva kiinteistökonserni Nova Group ei ole koolla pilattu. Yhtiön mukaan palkkalistoilla on 15 henkilöä, ja liikevaihto oli vaalivuonna 2007 runsaat 9 miljoonaa euroa.

Väitetyt yli 400 000 euron tuet kansanedustajaehdokkaille olivat siten erittäin suuret suhteessa liikevaihtoon. Vaalituet maksettiin Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen kautta.

Konsernirypäs

Konserniin kuuluvat emoyhtiö Nova Group sekä tytäryhtiöt Nova Kiinteistökehitys, Nova-Kiinteistöt ja Nova-Asunnot. Nova Kiinteistökehityksellä on lisäksi oma tytäryhtiö Suomen Liikepaikkakonsultointi SLP.

Viikko sitten konkurssiin haetun yhtiön talousongelmat keskittyvät erityisesti Nova Kiinteistökehitykseen, joka haki yrityssaneerausta jo viime joulukuussa.

Omistajina vuonna 1992 perustetussa konsernissa ovat olleet Aija Merisalo ja Pasi Hakala, kumpikin 50 prosentin osuudella. Merisalo on hallituksen puheenjohtaja ja Hakala hallituksen jäsen.

Kolmas hallituksen jäsen on Nova Groupin toimitusjohtaja Tapani Yli-Saunamäki, joka on ollut kaikkein suurimman huomion kohteena konsernin asioissa. Hänen lisäkseen esillä on ollut myös Arto Merisalo, joka on Nova Kiinteistökehityksen toimitusjohtaja ja emoyhtiön johtoryhmän jäsen.

Toimitilat pääkohteena

Päätoimialakseen Nova Group ilmoittaa toimitilavälityksen.

Kauppa-, liikepaikka- ja kauppakeskuskonsultointi kuuluvat yhtiön mukaan keskeisenä osana liiketoimintaan. Lisäksi konsernilla on lukuisa joukko muita kiinteistöpalveluihin liittyviä toimintoja.

Liikepaikkojen jako kaupoille ja kauppakeskuksille riippuu muun muassa kaavoituspäätöksistä. Nova Groupin liiketoiminta on sivunnut siten hyvin läheisesti poliittista päätöksentekoa.

Yli-Saunamäki on kertonut julkisesti, että Nova Groupin tavoitteena ovat olleet kiinteistökaupan ja suurten kauppaketjujen kannalta edulliset päätökset. Tätä varten yhtiö on tavoitellut poliitikkojen suosiota.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.