Mainos

Nova Groupilta mittava tuki Ilkka Kanervalle

MTV:n Uutisten haltuunsa saamasta asiakirjasta selviää, että Nova Group maksoi huomattavan tuen 60-vuotisjuhliaan viettäneelle Ilkka Kanervalle (kok.). Kanerva oli tuolloin Suomen ulkoministeri.

Viime marraskuussa 45 minuuttia -ohjelma kertoi Nova Groupin osallistuneen juhlallisuuksien järjestelyihin ja muun muassa valinneen juhlaillallisten vieraita. Juhlakutsut hoitaneesta painotalosta vahvistettiin, että Nova Group kuittasi laskun. Marraskuussa Kanervan avustajat myönsivät vain sen, että Nova Group osallistui muiden yritysten rinnalla Kanervan juhlaseminaarilippujen ostamiseen. Summaa ei kuitenkaan haluttu kertoa.

MTV:n tällä viikolla haltuunsa saama lasku paljastaa, että Nova Groupin rooli oli poikkeuksellisen suuri. Kanervan taustayhdistys Kehittyvä Maakunta ry laskutti Nova Groupilta seminaarilipuista 14 000 euroa helmikuussa 2008.

- Talousseminaarista me ollaan tässä maksettu, aivan tasan tarkkaan kuten sanotte, Nova Groupin keulamies Arto Merisalo vahvisti MTV:n Uutisille.

MTV:n Uutisten tietojen mukaan Nova Group maksoi merkittävissä määrin juhlallisuuksien ravintolakuluja suoraan yrityksen omasta pussista. Merisalo on kiistänyt väitteen.

Kanerva: En tiedä asiasta mitään

Puhelimitse tavoitetun ja selvästi ärtyneen Ilkka Kanervan mukaan syntymäpäiväjuhlat oli ulkoistettu avustajille, eikä hän tiedä asiasta mitään.

Kehittyvä maakunta -yhdistyksen varapuheenjohtajan Riitta Kanervan mukaan rahaliikenteestä vastasi sihteeri Esa-Pekka Haavisto. Hän ei vastannut soittopyyntöihin. Myöskään yhdistyksen puheenjohtaja Olli A. Manni ei vastannut yhteydenottopyyntöön.

Joutuvatko lahjan saajat maksumieheksi?

Samalla kun Nova Group jakoi anteliaasti rahaa poliitikoille, muita laskuja jätetiin jatkuvasti maksamatta. Konsernin kahden yrityksen, Nova Group Oy:n ja Nova Kiinteistökehitys Oy:n konkurssiasian käsittely alkaa ylihuomenna Helsingin käräjäoikeudessa.

Mahdollisen konkurssin myötä pesänhoitaja voi vaatia lahjojen palauttamista takaisin.

- Tällaisessa tilanteessa määräaika on yksi vuosi siitä, kun konkurssihakemus on jätetty. Jos pesänhoitaja törmää selvityksessään tällaiseen summaan, hän esittää lahjan saajalle vaatimuksen lahjan palauttamisesta konkurssipesään. Jos vapaaehtoista suoritusta ei tapahdu, pesänhoitaja voi nostaa kanteen lahjan saajaa vastaan tuomioistuimessa, selittää konkurssiasiamiehen toimiston toimistopäällikkö Harri Hämäläinen

Kanervan laskuja maksettiin alkuvuonna 2008.

Torstaina MTV:n Uutiset paljasti Nova Groupin rahoittaneen kahta keskustan tukiyhdistystä sekä eduskuntavaaliehdokkaiden lehti-ilmoituksia yli 300 000 eurolla.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 13.06.2009)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja