Norjan yllättävän viestivalinnan taustalla erikoinen teko

3:25
Videolla Tulosruudun raportti Norjan MM-viestikullasta.

Norjan naiset voittivat Oberstdorfin MM-kisojen viestissä kultaa. Superlupaus Helene Marie Fossesholm hiihti yllättäen ankkurina kisassa. Maastohiihtojoukkueen päävalmentaja Ole Morten Iversen paljasti soittaneensa Fossesholmin isälle ennen lopullista valintaa.

Norjassa satoi runsaasti kritiikkiä Fossesholmin valinnalle ankkuriksi. Päävalmentaja Iversen kertoi NRK:lle, että mietti millaisia seurauksia negatiivisella kokemuksella voisi olla nuorelle urheilijalle. 

– Se oli yksi tekemistämme arvioista, Iversen totesi.

Hän myös soitti Fossesholmin isälle Oyvind Fossille ennen lopullista valintaa, mikä oli epätavallinen teko.

– Halusin varmistaa, että vaikutelmani Helenestä oli oikea. Hän pystyisi kestämään painetta sellaisissa olosuhteissa. Hän (isä) halusi laittaa täsmälleen saman joukkueen, jonka me olimme laittamassa. Hän oli erittäin selvä sen suhteen, että Helene tulisi pärjäämään, kävi kisassa sitten miten tahansa. Se rauhoitti mieltäni, Iversen kertoi.

Foss vahvisti NRK:lle puhelun.

– Hän soitti kysyäkseen, että olisiko se ok ja toimisiko neljäs etappi Helenelle. Sanoin, että se oli ok. Tunnen Helenen niin hyvin. Hän pystyy hyvin pääsemään yli asioista, Foss sanoi.

Norjan joukkueen kokenempaan kaartiin kuuluva Heidi Weng myönsi, että oli hiukan huolissaan 19-vuotiaan Fossesholmin suorituksesta.

– Hänen hermonsa olivat kuitenkin terästä. Hän on henkisesti paljon kypsempi kuin minä, Weng totesi.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja