Olisiko tämä peli vihellettävä poikki? Venäläisen ampumahiihtäjän äiti alkoi linjata asioita Suomen edustamisesta – ex-valmentajalta uutta tietoa

Aiemmin urallaan Venäjää edustaneen ampumahiihtäjä Daria Virolaisen, 33, mahdollinen siirtyminen Suomen maajoukkueeseen saa uusia kierteitä. Hänen lähipiirinsä lausunnot ovat omiaan herättämään hämmennystä.

Urallaan kaksi ampumahiihdon olympiakultaa ja yhden maastohiihdon olympiakullan voittanut Virolaisen äiti Anfisa Reztsova sanoo nyt, että Virolainen edustaisi hetken Suomen maajoukkuetta ja palaisi myöhemmin Venäjän edustusasuun. Virolaisella on Reztsovan mukaan Suomen kansalaisuus, ja Virolainen on asunut pitkään Suomessa.

– Hän edustaa Suomea vähän aikaa, Reztsova kertoi Match TV:lle.

Reztsovalta varmistettiin, edustaisiko Virolainen kuitenkin vielä myöhemmin Venäjää.

– Totta kai. Heti kun meidät päästetään mukaan, hän tulee edustamaan Venäjää, Reztsova sanoi viitaten ilmeisesti siihen, että venäläiset pääsisivät jossain kohtaa jälleen kansainvälisiin kilpailuihin.

Sanojensa mukaan lähes päivittäin tyttärensä kanssa yhteydessä oleva Reztsova antoi myös takaisin heille, jotka ovat jo arvostelleet Virolaista mahdollisesta Suomen edustamisesta.

– Häntä petturiksi haukkuvat ovat paskiaisia, Reztsova latasi.

Maajoukkueeseen matkaa

Siihen, että Virolainen edustaisi Suomen maajoukkuetta, on kuitenkin matkaa. Suomen ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki kertoi maanantaina MTV Urheilulle, ettei Virolainen ollut viestittänyt liitolle halustaan edustaa Suomea mitään. Lähdesmäki lisäksi korosti, ettei joukkueeseen käveltäisi sisään, vaan hänen tulisi läpäistä tiensä joukkueeseen näyttöjen kautta.

Viime vuosina lapsia saanut Virolainen on kilpaillut ampumahiihdon maailmancupissa viimeksi kaudella 2017–18. Hänellä on henkilökohtaisista maailmancupin osakilpailuista kaksi kakkossijaa, yksi vuodelta 2014 ja yksi vuodelta 2015.

Virolainen kilpaili viime viikonloppuna rulla-ampumahiihdon SM-kisoissa Kontiolahdella ja oli toinen normaalikilpailussa ja neljäs pikakilpailussa, mutta Lähdesmäki myös painotti, että kisat suksilla ovat eri asia.

Ex-valmentaja: Virolaisen harjoittelu ei ole sujunut

Jotta soppa olisi vielä sekavampi, Virolaisen entinen valmentaja Leonid Mjakishev alkoi vetää osin sanojaan takaisin.

Mjakishev julisti vastikään Match TV:lle, että Virolainen liittyisi iskussa ollessaan Suomen maajoukkueeseen jo alkavalle kaudelle. Nyt äänessä oli toisenlainen sävel.

Mjakishev kertoi jutelleensa kaksi päivää sitten Virolaisen aviomiehen, entisen ampumahiihtäjän Roman Virolaisen kanssa. Mjakishev referoi, ettei Daria Virolaisen harjoitteluprosessi ole sujunut "kovin hyvin", ja myös "terveyssyiden takia" on epävarmaa, tuleeko Virolainen jatkossa kilpailemaan.

– Tilanne on hyvin monimutkainen, ja on mahdotonta sanoa mitään spesifiä vielä, Mjakishev sanoi tuoreessa Match TV:n haastattelussa.

Virolainen itse kertoi maanantaina julkaistussa Sports.ru:n haastattelussa olevansa epävarma, yrittäisikö hän edustaa jatkossa Suomen maajoukkuetta.

Olisiko tämä peli vihellettävä hetkeksi poikki, ennen kuin pöydällä on mitään selkeää?

Lue myös:

    Uusimmat