Norjan hiihtotähdeltä kova väite – Frida Karlssonilta kylmä kuitti: "En ole tehnyt sitä koskaan aiemmin"

10:00
Katso videolta Tulosruudun raportti Val Müstairin kymmenen kilometrin takaa-ajokisasta, jossa Kerttu Niskanen sijoittui toiseksi.

Ruotsin Frida Karlsson ja Norjan Tiril Udnes Weng kilpailevat tiukasti Tour de Skin voitosta. Maastohiihdon maailmancupia yli 200 pisteellä johtava norjalainen sanoi Expressenille, että Karlsson on ykkössuosikki kiertueen voittoon. 

Kaksikon lisäksi mukana voittotaistelussa ovat Kerttu Niskanen ja Norjan Anne Kjersti Kalvå. Koko nelikko on kahden sekunnin sisällä ennen Oberstdorfin kilpailuja, jotka kisataan tiistaina ja keskiviikkona.

Yksi ennakkosuosikeista, Yhdysvaltojen Jessie Diggins on ollut suurissa vaikeuksissa ja hän on perässä kärkeä yli kaksi minuuttia. Udnes Wengin mielestä Karlsson on suurin voittajasuosikki.

– Se antaa minulle turvaa ja luottoa, että olen tarpeeksi hyvä voittamaan. Mutta tiedän, että sellaisia kisoja on luvassa, jotka eivät hyödytä minua vertailussa Frida Karlssoniin. Minun täytyy olla parhaimmillani Oberstdorfissa, jottta minulla on mahdollisuus, Udnes Weng sanoi.

– Frida on suosikki, herrajumala. Tarvitsen paljon sekunteja viimeisessä mäessä, koska sen jälkeen ei ole alamäkeä. En tiedä kuinka monta tarvitsen, mutta paljon kuitenkin, Udnes Weng totesi.

Udnes Weng viittaa Tour de Skin viimeiseen etappiin, eli Alpe Cermisin nousuun. Karlsson naurahtaa, kun hänelle kerrotaan, että Udnes Weng on laittanut hänet selväksi suosikiksi. 

– Minunkin pitää nousta mäki. En ole tehnyt sitä koskaan aiemmin. Tavoitteeni on päästä kiertueen läpi, Karlsson kuittasi.

Ruotsin maajoukkuepomo Anders Byström kertoi, että Udnes Weng pelaa taktista peliä, kun hän laittaa suosikin viitan Karlssonin harteille.

– Minähän tunnen Tirilin ja olen ollut hänen valmentaja. Siksi tiedän, että hän on varsin hyvä nousuissa. Hän ei ehkä usko olevan sitä, mutta hän on sitä. Laitan ennakkosuosikin viitan hänelle. Hän kuitenkin johtaa maailmancupin kokonaiskilpailua ja on todella monipuolinen. Hän saa siis olla ennakkosuosikki, Byström sanoi.

Tour de Ski jatkuu tiistaina hiihdettävillä kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuilla Saksan Oberstdorfissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja