Ruotsin nuoret hiihtotähdet lähettivät myrskyvaroituksen Therese Johaugille

Ruotsalais- ja norjalaishiihtäjät valmistautuvat viikon kuluttua alkavaan maailmancup-kauteen tänä viikonloppuna Bruksvallarnassa ja Beitostölenissä.

Norjassa kilpailtiin tänään perinteisen sprintit, Ruotsissa miehet hiihtivät 15 ja naiset 10 kilometriä perinteisellä, väliaikalähtönä.

Naisten kympillä nähtiin huima voittotaistelu, jonka Ebba Andersson vei nimiinsä 3,2 sekunnin erolla Frida Karlssoniin. Andersson hyötyi siitä, että sai lähteä ladulle Karlssonin jälkeen, ja hän kertoikin olleensa läpi kilpailun hyvin selvillä kilpakumppaninsa väliajoista.

Kaksikko oli täysin omaa luokkaansa. Kolmanneksi sijoittunut Emma Ribom hävisi Anderssonille 1:21,9.

– Tämä on myrskyvaroitus länsirajan taakse Norjaan ennen maailmancup-kauden alkua, yleisradioyhtiö SVT:n asiantuntija Anders Blomquist kuvaili Anderssonin ja Karlssonin ylivoimaa Aftonbladetin mukaan.

23-vuotias Andersson ja 21-vuotias Karlsson ovat Ruotsin kirkkaimpia tulevaisuuden toivoja. Blomquist viittasi lausunnollaan siihen, että viime vuosien ylivoimainen ykkönen Therese Johaug, 32, saa olla tulevana talvena varuillaan nuorten ruotsalaisten kanssa.

Samaa mieltä on perjantain kympillä neljänneksi sijoittunut Linn Svahn. Viime kaudella sprintticupin voittanut Svahn, 20, hävisi Anderssonille 1:25,9.

– He ovat tulleet todella kovaa. Kun he menevät tuota vauhtia, vain muutama ihminen maailmassa pystyy vastaamaan, Svahn hämmästeli Aftonbladetin mukaan.

Kun Svahnilta kysyttiin, montako ihmistä on ”muutama”, vastaus oli pyöreä nolla.

– Eli olisi parempi olla varuillaan?

– Kyllä, kannattaa.

– Näkeekö myös Johaug vain heidän selkänsä?

– Hänen täytyy lyödä kovasti pysyäkseen heidän vauhdissaan. Tämä on minun arvioni.

Maajoukkuevalmentaja Stefan Thomson on yhtä mieltä siitä, että mikäli Andersson ja Karlsson hiihtävät maailmancupissa samalla tavalla kuin perjantaina, he ovat tulosluettelossa korkealla.

– Voin taata sen.

Ainakaan Karlsson ei kavahda haastetta.

– Tiedän, että Ebba on vahva ja olemme harjoitelleet kovasti tänä kesänä ja syksynä. Olemme valmiit ottamaan yhteen maailman parhaiden kanssa.

Maastohiihdon maailmancup-kausi alkaa 27.–29. marraskuuta Rukalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja