Norjan hiihtotähdet paljastavat "kaiken" – Frida Karlsson ei uskalla

Maastohiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun kärkinimet Norjan Tiril Udnes Weng ja Pål Golberg julkaisevat kaikki harjoituksensa suosittuun Strava -sovellukseen. Ruotsalaistähti Frida Karlsson ei ole uskaltanut toimia samoin.

Udnes Weng ja Golberg julkaisevat Stravaan harjoitustietonsa, joista näkyy mitä he ovat harjoitelleet, kuinka pitkän matkan ja kauan siihen menee. Sovelluksen käyttöön sisältyy riskejä, mutta Udnes Weng uskoo sen olevan väärti.

– Kaikki voivat käydä katsomassa. Tämä pätee myös kanssakilpailijoihin. Se kuitenkin antaa minulle niin paljon. On niin pajon sellaista, että he, jotka eivät käytä Stravaa, eivät ymmärrä sitä. Siinä on segmenttejä, reittejä, saat paljon lukuja ja tilastoja. Silkkaa inspiraatiota, Udnes Weng kertoi NRK:lle.

Segmentit ovat nimiä eri pätkille. Esimerkiksi mäen alusta ylös huipulle tai kahden selvästi tunnistettavan pisteen välillä. Sovelluksen sisällä saat paremmuusjärjestyksen sille, ketkä ovat menneet pätkän nopeiten sekä yksityiskohtaista tietoa radasta ja kulutetusta ajasta.

Norjalaisen kilpakumppani ja Tour de Skiä johtava Frida Karlsson on selvä sen suhteen, että hän ei halua käyttää Stravaa.

– Ei! En uskalla. Jos olisin ollut Stravassa, niin olisin harjoitellut liikaa. Olisin mennyt hieman liian kovaa. Olisin luultavasti halunnut ottaa kaikki olemassaolevat segmentit. Kun pääsen maaliin, voin aloittaa ennätysten jahtaamisen. Tai sitten tarvitsen hiukan lisämotivaatiota, Karlsson totesi hymyillen.

Udnes Weng ymmärtää hyvin Karlssonia.

– Kun näen, että joku on mennyt minua kovempaa, niin voit joutua psyykatuksi. Se on mielestäni hyvää harjoitusta ja tuo uskoa itselleen. Tärkeintä on se, että ei innostu liikaa, Udnes Weng päätti.

Maastohiihdon Tour de Ski jatkuu naisten osalta keskiviikkona kello 15.30 käynnistyvällä vapaan hiihtotavan 20 kilometrin takaa-ajokisalla. Frida Karlsson lähtee matkaan ensimmäisenä ennen Krista Pärmäkoskea. Udnes Weng lähtee neljäntenä ja Kerttu Niskanen viidentenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja