Norjan hiihtoliitto jyrähti supertähdilleen paljastavista kuvista: Ajatelkaa tarkemmin, ennen kuin esittelette kehoanne

Norjan hiihtoliitto rohkaisee tähtiään ajattelemaan tarkemmin, ennen kuin esittelevät kehoaan sosiaalisissa medioisaa. Se on antanut tällaisen viestin siitä syystä, etteivät nuoret luulisi, että heidän tulisi näyttää samanlaisilta, asiasta kertoi SVT Sport.

Norjalainen professori Jorunn Sundgot-Borgen kertoi hälyttävän tiedon siitä, että nuorten hiihtäjien kokemat syömishäiriöt ovat kasvussa. 

– Tilanne ei ole koskaan ole ollut näin paha, Sundgot-Borgen sanoo.

Maan hiihtoliiton kehityspäällikkö Brit Baldishol sanoo, että norjalaishiihtäjillä on selvät ohjeistukset siitä, miten heidän tulee käyttäytyä sosiaalisessa mediassa. Siihen sisältyy vääränlaisen kuvan antaminen nuorelle siitä, mitä huippu-urheilu vaatii. 

– Se on tärkeää, että hiihtäjät tietävät eron nuoren urheilijan ja huipputasolla kilpailevan kokeneemman urheilijan välillä. 20 vuotta aktiivisesti lajissa mukana olleella tulee olla erilainen keho kuin 16-vuotiaalla, Baldishol toteaa.

Baldisholin mielestä nykyisillä urheilutähdillä on suuri vastuu.

– Huippuhiihtäjillämme on vastuu. Me olemme käyneet toistuvasti läpi, minkälaisia esikuvia heidän tulee olla. He eivät ole pelkkiä kroppia, vaan monet katsovat heitä ylöspäin muissakin asioissa, Baldishol sanoo.

– Olemme pyytäneet huippu-urheilijoitamme tekemään tietoisen valinnan sen suhteen, kun he ovat esikuvia nuorille urheilijoille, Baldishol kertoo.

Norjan hiihdon suurimpiin tähtiin kuuluvat Therese Johaug ja Johannes Hösflot Kläbo ovat Baldisholin mukaan parantaneet osaamistaan asian suhteen. 

– He ovat kehittyneet. Se on kuitenkin selvää, että kun olet ulkona harjoittelemassa ja on lämmintä, ettei raskaassa vaatetuksessa oleminen ole helppoa. Näemme kuitenkin sosiaalisessa mediassa, että he ajattelevat sitä nykyään enemmän, Baldishol sanoo.

Norjan hiihtoliitto on ottanut käyttöön terveystarkastuksen, joka on vaatimuksena kansainvälisiin kilpailuihin pääsemiseen.

– Se on jotain, jonka ajattelemme olevan hyvä asia, sillä saamme paremmin seurattua urheilijoitamme. Olemme sanoneet, että terveys menee suorituksen edelle aina. Se koskee kaikkia tasoja. He, jotka eivät selviä, saavat apua lääkäriltä Baldishol päättää.

Lue myös:

    Uusimmat